Alin Tișe: Spitalul Pediatric Monobloc va fi construit în Borhanci

cartierul borhanci

Reprezentanții Consiliul Județean Cluj au anunțat că a fost  stabilită locația unde urmează a fi construit, cu finanțare de la bugetul județului, viitorul Spital Pediatric Monobloc. Potrivit acestora licitația ar putea fi lansată până la finalul anului.

"Am căutat de un an o locație potrivită pentru a construi un Spital Monobloc, am analizat mai multe variante, mai multe amplasamente. Am reușit să concluzionăm că cea mai bună locație este pe un teren din Borhanci, pe fosta locație Casarom. Este vorba despre un teren de 7 hectare. Acest teren va fi oferit Consiliului Județean de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu titlul gratuit. Sursa de finanțare este bugetul Consiliului Județean. La finalul anului sper să avem autorizația și să demarăm procedura de licitație. Odată semnat contractul, în doi ani sper să fie finalizat, este un termen rezonabil din punctul meu de vedere", a afirmat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, într-o conferință de presă.

Ce a uitat să menționeze Alin Tișe este faptul că în luna ianuarie a acestui an, primarul Emil Boc anunța că va fi emisă o hotărâre de Consiliu Local prin care se va stabili clar că nu vor mai fi emise autorizații de construcție în cartierele Borhanci și Bună Ziua. În acest sens este greu de crezut că reprezentanții CJ vor avea în mână autorizația de construcție.

"Suntem cu butonul pe masă să apăsăm declanşarea construcţiei cartierului de locuinţe din Borhanci. Dar la fel ca şi cei care mai au proiecte de investiţii în Borhanci, aşteptăm lărgirea străzii pentru că pe studiul de trafic fără acest lucru nu se poate aproba proiectul. Adică, am făcut solicitare la Guvern de a prelua o suprafaţă de teren care să ne permită lărgirea la patru benzi a străzii Borhanci. Fără această lărgire, practic, nu putem crea un cartier nou şi nu putem avea o dezvoltare imobiliară pe măsură în această zonă. După cum vom avea şi o deblocare a cartierului Bună Ziua. Până atunci, ca să fie foarte clar, pe Borhanci şi pe Bună Ziua se vor limita construcţiile imobiliare. Va fi şi o hotărâre de Consiliu Local care să spună că până la momentul extinderii, pe Bună Ziua şi pe Borhanci vor fi limitate construcţiile. În momentul în care se va emite autorizaţie de construcţie pentru lărgire, în acel moment se va porni şi emiterea autorizaţiei de construcţie pentru cartierul Borhanci, de exemplu”, afirma Emil Boc în luna ianuarie la un post local  de radio.

În 2017, Primăria Cluj-Napoca dădea o lovitură dezvoltatorilor imobiliari din Bună Ziua sistând eliberarea autorizațiilor de construire, din cauza încărcării foarte mari a traficului și a imposibilității de lărgire a străzii. Un an mai târziu, Guvernul Dăncilă a aprobat trecerea străzii Bună Ziua în proprietatea municipiului Cluj-Napoca, iar municipalitatea a organizat o consultare publică referitoare la extinderea și modernizarea străzii pentru descongestionarea traficului. La începutul anului 2018, Primăria spunea “stop joc” construcțiilor în cartierul Borhanci după ce studiile au arătat o depășire cu 126% a traficului.

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu