Anchetă la podul surpat de la Valea Drăganului. Constructorul ar putea fi obligat să edifice un alt pod

pod valea draganului

Ca urmare a surpării podului de la Valea Drăganului Inspectoratul de Stat în Construcții, la solicitarea Consiliului Județean, a demarat o anchetă prin care se urmărește stabilirea celor ce se fac vinovați de prăbușirea podului de peste Crișul Repede. 

Ieri, după ce s-a aflat de incident, echipa de implementare a proiectului,pentru că e vorba de un proiect finanțat pe fodnuri europene, a notificat Inspectoratul de Stat în Condstrucții. Astăzi, CJ a solicitat Prefecturii constituirea comisiei pentru situații de urgență în legătură cu acest incident. Comisia ar urma să constate starea de urgență și să emită o autorizație de intervenție în regim de urgență. Se lucrează deja la expertiza tehnică pentru a fi stabilite cauzele și măsurile care se impun. A fost chemat la fața locului proiectantul, echipa de implementare, chiar în momentul acesta este acolo. Încă de ieri s-a sistat circulația și s-a asigurat o rută alternativă. Au demarat lucrările la instalarea unui pod mobil chiar lângă podul surpat astfel încât să se reia urgent traficul. Pentru locuitorii celor trei sate era foarte complciat să se deplaseze pe drumul alternativ mai ales în aceste condiții meteorologice. De aceea noi am insistat să se instaleze acest pod mobil care să pună la dispoziție reluarea traficului pe ruta normală, a afirmat Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al CJ Cluj.

valea draganului

Referitor la edificarea unui pod nou reprezentanții Consiliului Județean susțin că nu se pune în discuție ca sumele necesare să fie ?

"Expertiza care se va face în regim de urgență va stabili ce s-a întâmplat, care au fost cauzele, dacă a fost suprasolicitată structura sau nu. Bineînțeles că, constructorul este cel care va răspunde în mod direct de ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu cred că noi trebuie să ne pronunțăm în acest moment cu privire la cine este vinovat. Noi putem să afirmăm că dacă expertiza va arăta că firma care executa lucrările a greșit, indiferent de ce s-a întâmplat pe suprafața de rulare, constructorul este cel care bineînteles va plăti. Dacă acolo se vede clar că a fost o greșeală de proiectare, o greșeală de execuție de întărire a structurii podului sau nu s-au respectat aceste norme tehnice, este clar că cel care a executat lucrarea trebuie să răspundă și să achite. Un nou pod nu va fi platit de Consiliul Județean sau din fonduri europene", a afirmat Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al CJ Cluj.

Category

Primarie2

Profile picture for user Eugen Olariu