Birocrația blochează reabilitarea Podului Gării

podul garii

Viceprimarul Dan Tarcea a afirmat recent, pe calea undelor radio, că reabilitarea Podului Locomotivei sau Podul Gării cum este cunoscută de clujeni traversarea peste calea ferată din zona autogării este blocată de birocrație. Potrivit declarațiilor lui Tarcea, administrația publică locală mai are nevoie de câteva avize pentru a demara lucrările. Cel mai importan și fără de care nu se va lucra la podul în cauză îl reprezintă avizul de la CFR Călători. Conform înțelegerii cu reprezentanții CFR Călători din bugetul local va fi achitată o sumă destul de importantă deoarece pe întreaga perioadă a reabilitării podului, furnizarea energiei electrice va fi întreruptă iar locomotivele electrice ar urma să fie înlocuite cu cele Diesel.

“Mai avem de obţinut câteva avize pentru respectivul pod, cel mai important fiind cel de la CFR. Trebuie să plătim o sumă CFR-ului pentru că nu se poate lucra sub tensiune, trebuie CFR să întrerupă furnizarea de energie electrică pentru locomotive şi trebuie înlocuită locomotiva electrică cu una Diesel sau cu alte surse şi încă nu ştim sumele pe care trebuie să le achităm pentru perioada construcţiei podului către CFR", a afirmat Dan Tarcea.

Lucrările de reabilitarea a Podului Locomotivei( 406m) prevăd lărgirea acestuia, amenajarea unei piste de biciclete și amplasarea de panouri fonoabsorbante. Sistemul de iluminare va fi de asemenea modernizat cu tehnologie led și vor fi amplasate camere de supraveghere video. Valoarea lucrărilor este de 11,5 milioane de lei (2,4 milioane euro) iar  durata de realizare a investiției din bugetul local este de 7 luni

 

Category

aeroport cluj

Profile picture for user InfoCluj.eu