Când va începe construcția celor 7 parkinguri din cartierul Gheorgheni?

nicolae titulescu

Acțiunea primăriei de desființare a celor 460 de locuri de parcare la bordură de pe Nicolae Titulescu nu va demara mai devreme de doi ani. Acest lucru va fi posibil abia după ce Planul Urbanistic Zonal de regenerare urbană va fi votat de către consilierii locali și după ce municipalitatea va edifica, așa cum promite viceprimarul Dan Tarcea, nu mai puțin de 7 parkinguri.  

Potrivit viceprimaruluI Dan Tarcea, după elaborarea PUZ-ului ce vizează zona Nicolae Titulescu, termenul de finalizare fiind toamna anului viitor, aceasta urmează a fi supus unor dezbateri publice. În cazul în care, în urma dezbaterilor publice se va ajunge la  un numitor comun cu cetățenii, municipalitatea va demara construcția a nu mai puțin de 7 parkinguri. Aceste parkinguri vor avea rolul de a prelua mașinile care în prezent sunt parcate la bordură pe întreaga lungime a străzii Nicolae Titulescu. Cum în Cluj-Napoca în ultimii 14 ani au fost edificate în cartiere doar 4 parkinguri ( Fabricii, Minerva-Primăverii și două pe Mehedinți) este greu de crezut că promisiunea privind contruirea celor 7 parkinguri din cartierul Gheorgheni va putea fi îndeplinită în următorul cincinal.


Am  identificat cele 7 locații care sunt libere de sarcini, adică nu sunt revendicate și nu au niciun fel de litigiu. Urmează să fie elaborat PUZ-ul de regenerare urbană. Abia după ce va fi votat acest PUZ vom putea să trecem la următoarea fază de licitație, de proiectare și execuție. În această etapă se lucrează la PUZ, urmează și o dezbatere publică în care vom invita pe toți cetățenii din zonă să vadă despre ce este vorba și ce ne propunem să facem acolo.PUZ-urile de regenerare urbană au menirea de a crește calitatea vieții oamenilor din zonă, nicidecum de a le îngreuna sau de a aduce mai multe mașini. Astăzi într-un cvartal, într-o zonă în care sunt garaje și sunt alei, mașinile sunt parcate și pe spațiu verde și pe alei. Nu vom elimina și nu vom trece la implementarea benzilor pe Nicolae Titulescu până nu vom oferi o alternativă celor care își parchează mașinile acolo. Poate nu vom reuși să asigurăm în primă fază cele 460 de locuri de parcare pentru că noi am numărat mașinile, cam atâtea mașini sunt astăzi parcate pe Nicolae Titulescu, să oferim tututror această posibilitate dar le vom face etapizat. Vom demola și alte garaje din spatele blocurilor de pe strada Nicolae  Titulescu. Am identificat platforme de garaje pe strada Muncitorilor, Iugoslaviei, Godeanu, deci practic lucrăm la acest lucru. Pe măsură ce vom demola garajele vom putea amenaja noi locuri de parcare. Nu pot să avansez astăzi un termen pentru că depindem foarte mult de realizarea acestui PUZ . În momentul în care avem aprobat PUZ-ul pot să avansez și niște termene în ceea ce privește realizarea acestor parkinguri. Discutăm de PUZ, termenul de finalizare este de 12 luni, firma nu este în întârziere. Conform contractului până în anul viitor ar trebui să ne ofere o primă variantă dar depinde foarte mult de numărul de dezbateri publice pe care le vom avea. La acest PUZ de pe Nicolae Titulescu cu siguranță că vor fi necesare minim 3 dezbateri publice. Depindem foarte mult de obținerea avizelor autorizațiilor de la instituțiile statului, sunt niște proceduri, trebuie să stea pe site, durează cel puțin 45 de zile. După aceea este încă o procedură. Deci pot să ne întindă aceste proceduri, a afirmat viceprimarul Dan Tarcea la Realitatea FM.

Category

corina cretu