În cea mai scurtă ședință din istoria Consiliului Local s-a votat alocarea a 8,27 milioane euro

autobuze ctp

Hotărârea privind ”Înnoirea flotei de transport în comun în Municipiul Cluj-Napoca, prin achiziționarea de troleibuze – Etapa 1 – Faza 1” și hotărârea privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul ”Înnoirea flotei de transport în comun în Municipiul Cluj-Napoca, prin achiziționarea de troleibuze – Etapa 1 – Faza 2” a fost motivul pentru care Emil Boc a convocat azi Consiliul Local într-o ședință de îndată.

”Am convocat o ședință, pentru că ni s-a comunicat abia acum câteva zile că luni este termenul pentru depunerea proiectelor spre finanțare din fonduri europene. Am apelat la instituția ședinței de îndată pentru a rămâne în graficul de absorbție a fondurilor europene, conform angajamentelor pe care ni le-am luat”, a afirmat Emil  Boc în plenul ședinței.

Prin aprobarea celor două hotărâri municipiul Cluj-Napoca va cofinanța proiectele pentru care s-au solicitat fonduri europene în vederea achiziționării de mijloace de transport care vor înnoi parcul auto al Companiei de Transport Public. În prima fază vor fi cumpărate 30 de troleibuze urmând ca în a doua fază să mai fie achizițioante încă 20 de troleibuze.

"Valoarea totală a proiectului ”Înnoirea flotei de transport în comun în Municipiul Cluj-Napoca, prin achiziționarea de troleibuze – Etapa 1 – Faza 1” este în cuantum de 88,564,902,40 lei cu TVA. Contribuția proprie a Municipiului Cluj-Napoca în cadrul proiectului este în valaore totală de 21.785.758,77 ( reprezentând suma cheltuielilor neeligibile)  și cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă  a proiectului în cuantum de 1.362839,67 lei .

Valoarea totală a proiectului ”Înnoirea flotei de transport în comun în Municipiul Cluj-Napoca, prin achiziționarea de troleibuze – Etapa 1 – Faza 2” este în cuantum de 59.089.054,69 lei. Contribuția proprie a Municipiului Cluj-Napoca în cadrul proiectului este în valoare totală de 14.524.754,91 lei și cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 909.475,51 lei. Prețul unitar al unui troleibuz este de 2.466.262,52 lei fără TVA", se araă în referatul ce a însoțit cele două hotărâri votate azi.

Prin votul de azi al consilierilor va fi decontat Studiul de oportunitate aferent achiziționării celor 50 de troleibuze  în cuantum de 82.700 lei.

Pentru alocarea celor 38.582.828,86 lei reprezentând 8.279.577 euro, celor 23 de consilieri locali prezenți  le-a fost necesar doar 37 de secunde după care au rupt  ușa grăbiți să se relaxeze în weekend. La nivel de statistică, ședința de azi a intrat în istoria Consiliului Local al municipiului  CLuj-Napoca, înregistrâdu-se cea mai scurtă ședință în care au fost votate proiecte pentru oraș. Consilierii au petrecut la masa de ședință doar 5,18 minute. Intonarea imnului național cu o durată de 3,23 de minute, motivarea proiectelor supuse la vot, alocuțiunea primarului de 1,18 minute și votul propriu-zis a celor două proiecte, 37 de secunde.

 

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu

corina cretu