Clujul va avea până la sfârșitul anului 60 de autobuze noi

autobuz mercedes

Invitat în studioul Realitatea FM, primarul Emil Boc a anunțat în această dimineață că până la sfârșitul acestui an, pe străzile  din municipiul Cluj-Napoca vor circula 60 autobuze noi, marca Mercedes. Edilul a explicat totodată și motivul întârzierii achiziției de către Compania de Transport Public (CTP) a celor 60 de noi mijloace de transport în comun.

”Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj m-a informat că s-a finalizat licitația pentru 60 de autobuze nearticulate. A existat o contestație, dar CTP a câștigat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Vor fi 60 de autobuze Mercedes și mă bucur că la Cluj vor circula autobuze de calitate”, a afirmat Emil Boc la Realitatea FM.

Compania de Transport Public a estimat valoarea investiției la 63,3 milioane de lei iar în urma organizării licitației, câștigătoare a fost desemnată firma Mercedes cu o ofertă de 62,8 milioane lei. Acest lucru a determinat un  preț per autobuz nearticulat  de 1.046.000 lei plus TVA. Potrivit directorului CTP Liviu Neag, conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie livrate până la sfârșitul anului 2018 ( 5 luni de la semnarea contractului de achiziție), acestea având o  garanție de 5 ani.

”Garanția autobuzelor este de 5 ani sau de 350.000 de kilometri, iar termenul de livrare este de 5 luni de la data contractării. Aș spune că până la sfârșitul anului vor sosi la Cluj”, a declarat  directorul CTP, Liviu Neag.

Category

PNL2020

aeroport

proromania

alternativa dreapta

Profile picture for user Eugen Olariu