Consiliul Județean Cluj se împrumută cu 42 de milioane euro 

consiliul jdeutean cluj

Consiliului Județean Cluj va plăti 129.000 de lei unei firme de consultanță pentru a contracta un împrumut de circa 200 de milioane de lei în vederea finanțării proiectelor de dezvoltare ale județului.

”Din analiza proiectului bugetului general propriu al județului Cluj pe anul 2020 rezultă că nu se poate acoperi nevoia de finanțare a programului de dezvoltare. În concluzie, se impune atragerea de fonduri prin contractarea unei finanțări rambursabile. Pentru identificarea celei mai bune soluții de finanțare este necesară organizarea unei proceduri de achiziție a serviciilor de consultanță de specialitate”, se arată în anunțul de achiziție a forului județean.

Valoarea estimată a contractului de consultanță este de 129.000 lei, iar ofertanții trebuie să facă dovada că în ultimii 3 ani au avut cel puțin un contract similar 

”de consultanță de specialitate pentru contractarea unei finanțări rambursabile cu o valoare de minim 200 de milioane de lei de către o autoritate a administrației publice locale din România”.

Câștigătorul licitației va pregăti documentanția de atribuire pentru procedura de achiziție a creditului și va asigura asistență în derularea procedurii de achiziție pentru selectarea băncii creditoare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a afirmat că banii vor fi folosiți pentru proiectele prioritare ale forului județean.

”Este nevoie să avem o linie de credit pentru proiectele noastre, pe care le avem în derulare. Și evident avem acele proiecte pe care Consiliul Județean dorește să le realizeze, unele pe care le-am început, alte care vor începe, cum e Spitalul de Copii, Tetarom V, park and ride-ul de la aeroport”.

Consiliul Județean a mai contractat în urmă cu 7 ani un credit în valoare de 25 milioane de euro pentru derularea unui program de asfaltare a drumurilor din judeţ.

Category

clujinnovationparc