Consiliul Județean va construi un parking pe strada Moților, chiar în curtea Spitalului de Copii

spital de copii cluj

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj  au anunțat faptul că a fost câștigat procesul prin intermediul căruia erau revendicate de  Eparhia Reformată din Ardeal terenul și clădirile ce găzduiesc Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii de pe strada Moților nr. 68.

Clarificarea situației juridice a acestor imobile l-a determinat pe președintele CJ Cluj Alin Tișe să afirme că instituția pe care o conduce va demara începând de anul viitor  o serie de investiții din fonduri publice. Până în prezent acest gen de investiții nu au fost făcute  de la buget din cauza procesului de retrocedare.

Potrivit lui Alin Tișe, Consiliul Județean Cluj va demara în 2019 o serie de lucrări ample ce vizează adaptarea la standardele actuale în materie, respectiv lucrări de modernizare și extindere a unor corpuri de clădire, demolarea unor structuri vechi care nu mai pot fi modernizate și edificarea altora, amenajarea unor noi saloane pentru părinți, precum și a unui parking cu acces dinspre strada Cardinal Iuliu Hossu.

“Anul 2019 va fi pentru noi Anul Sănătății și anul în care Spitalul de Copii va reprezenta prioritatea absolută. Dacă în anul 2018 investițiile noastre în sectorul sanitar au reprezentat o preocupare permanentă, reușind să direcționăm spre acest domeniu nu mai puțin de 40 de milioane de euro, din care peste 36 de milioane proveniți din fonduri europene nerambursabile, în anul 2019 ne propunem ca o parte și mai însemnată din bugetul județului să fie alocată asigurării unor servicii medicale de înaltă calitate”, a afirmat Alin Tișe.

În paralel cu procedura de modernizare, extindere și dotare a Spitalului de Copii de pe strada Moților, reprezentanții Consiliului Județean Cluj au  anunțat că vor fi continuate demersurile de identificare a unui teren pe care să poată fi edificat un Spital Pediatric Monobloc. A rămas mai puțin de o săptămână până în data de 4 decembrie 2018, dată până la care mai pot fi depuse aceste oferte. În cazul în care, după expirarea acestui termen nu va fi depusă nicio ofertă care să corespundă tuturor cerințelor tehnice, forul administrativ județean intenționează să demareze o procedură de expropriere pentru cauză de utilitate publică.

 

Category

corina cretu