Cu 9 angajați în organigramă, Primăria Florești a externalizat serviciile de achiziție publică

loc de joaca floresti

Primăria comunei Floreși, potrivit organigramei publicate pe site-ul instituției, are în cadrul Direcției Tehnice un Departament de Achiziții. La  acest departament sunt angajate 9 persoane cu salarii am putea spune mult prea decente pentru munca pe care o prestează din moment ce administrația floreșteană este nevoită să externalizeze servicile  de achiziții pentru elaborarea documentațiilor necesare parcurgerii etapelor procesului de achiziție publică.

organigrama primaria floresti


În data de 21 martie 2019 a fost publicat pe site-ul sicap-prod.e-licitatie.ro anunțul de cumpărare directă privind contractarea unor servicii auxiliare achiziției pentru elaborara documentelor  pentru atribuirea pe 3 loturi a contractelor de lucrări la obiectivele: “Amenajare loc de joacă strada Tăuțiului FN,” “Amenajare loc de joacă în Luna de Sus”, respectiv “Amenajare loc de joacă în Tăuți”. Estimarea primăriei a fost de 16.800 lei pentru contravaloarea serviciilor (auxiliare) de consultanță în achiziții și 9.000 lei punerea la dispoziție a unui expert în achiziții publice. Totalul sumei cheltuite de la bugetul local  este de 25.800 lei.

achizitii primaria floresti

Firma GTP Agro Partner SRL  din localitatea Dâmbu, județul Mureș,  cea care a ofertat și în același timp a și câștigat are un singur angajat. Potrivit portalului listă firme, GTP Agro Partner SRL în anul 2017 a avut o cifră de afaceri de 6.299 lei și un profit de 20.869 lei.

În condițiile în care sunt plătiți nouă oameni din bugetul local pentru a întocmi documentațiile privind achizițiile publice, de ce a mai fost necesară externalizarea acestor servicii? Pentru a răspunde la această întrebare primarul Horia Șulea a fost contactat telefonic îm cursul zilei de 4 aprilie însă nici până la ora publicării materialului nu a putut oferi o explicație.

 

 

 

 

Category
Profile picture for user Eugen Olariu