Diferit, șah la Șulea: Lucrările la Drumul de legătura Sud nu vor demara în actualul mandat

centura sud floresti

Lucrările (neîncepute) la Drumul de legătură Sud al Floreștiului, ce ar fi trebuit să fie terminate încă de la mijlocul anului trecut, au fost blocate în această toamnă ca urmare a punctelor de vedere DIFERITe dintre adminsitrația locală și constructor. Telenovela continuă și în prag de sărbători ca urmare a faptului că anularea unilaterală din partea comunei Florești a contractului a fost respinsă de instanță. Cu alte cuvinte, demararea lucrărilor la Drumul de legătură Sud sunt amânate până la soluționarea procesului intentat de constructor privind majorarea de prețuri solicitată de către Diferit SRL. La cum

Firma Diferit SRL, câștigătoarea licitației pentru execuția Drumului de legătură Sud a Floreștiului, a solicitat majorarea valorii contractului sub pretextul creșterii de prețuri la materiale și carburanți. Pentru că primarul Horia Șulea nu a fost de acord cu această majorare, Diferit SRL a deschis  un proces împotriva Primăriei.
În contrapartidă cu acțiunea în instanță a constructorului, considerându-se șantajat de modul în care firma Diferit a considerat de cuviință să soluțineze divergența, Șulea nu a  mai așteptat decizia instanței și a reziliat unilateral contractul în 25 septembrie 2018, promițându-le floreștenilor că va organiza o nouă licitație.

"Constructorul a invocat faptul că prețul la care a licitat a fost prea mic și nu mai poate realiza lucrarea motiv pentru care a deschis un proces în instanță pentru solicitarea măririi prețului de execuție, cu toate că valoarea lucrării a fost consimțită prin contract ca fiind fixă și intangibilă până la finalizarea lucrărilor. În urma acțiunilor de la firma constructoare am reziliat contractul unilateral și acum suntem pe punctul de a demara o nouă procedură de achiziție publică. Nu am răbdare să aștept după niște oameni care vin să-și bată joc de o comunitate", a declarat Horia Șulea la Radio Cluj în 18 octombrie.

Tribunalul Specializat Cluj are opinie DIFERIT(ă) cu privire la rezilierea contractului pentru Drumul de legătură Sud al Floreștiului.  Astfel, prin decizia din 28.11.2018,instanța a dispus suspendarea notificării de reziliere a contractului încheiat între comuna Florești, reprezentată de Horia Șulea și firma Diferit SRL. Mai mult decât atât administrația floreșteană este obligată la plata cheltuielilor de judecată în valaore de  7.590 lei.

proces sulea diferitMinuta ședinței din 28.11.2018:

"Admite cererea. Dispune suspendarea executării notificării de reziliere nr.53.587/25.09.2018 emisă de pârâta Comuna Floreşti referitor la contractul de execuţie lucrări nr.14394/10.05.2016, până la pronunţarea instanţei de fond cu privire la anularea actului. Suspendarea încetează de drept dacă reclamanta nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 7.590 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cu depunerea recursului la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din data de 28 noiembrie 2018. Document: Hotarâre  1992/2018  28.11.2018".

Pentru a putea realiza construcția Drumului de legătură Sud, Primăria Floreşti a contractat în urmă cu doi ani un credit de la CEC Bank de 47.672.339,40 lei. Creditul a fost obţinut cu o dobândă de 0,3 la sută şi perioadă de graţie de doi ani. Finanţarea obţinută de la CEC Bank în 2016 a încetat întrucât în perioada de graţie de doi ani nu s-a tras nimic din acel credit. Ulterior, în urma unei licitații desfășurate în luna mai, Primăria Florești a semnat un nou contract de finanțare pentru același obiectiv, "Realizare Drum de legătură Sud", cu BCR, dobânda anuală fiind de 0,6 la sută+ROBOR. Cel mai probabil că până la finalizarea procesului cu firma Diferit administrația floreșteană va mai semna unul sau poate două contracte de finanțare fără ca locuitorii comunei să poată circula pe asfalt pe mult promisul și atât de necesar Drum de legătură Sus.

 

 

Category

corina cretu