După Observatorului, toate parcările de pe Nicolae Titulescu se deființează

gheorgheni

În aceste zile primarul Emil Boc a luat o pauză de la problemele administrative ale orașului și a zburat la Helsinki unde, în perioada 7-8 noiembrie, se desfășoară Congresul Partidului Popular European. PPE îşi desemneazã în cadrul lucrãrilor Congresului de la Helsink candidatul pentru preşedinţia Comisiei Europene, dupã alegerile din 2019. Delegația din care mai fac parte, alături de Emil Boc, europarlamentarul Daniel Buda și parlamentarul Adrian Oros, îi va fi acorda votul lui Manfred Weber.

boc buda oros

Printre sarcinile delegate viceprimarului Dan Tarcea pe perioada în care se află plecat din țară, Emil Boc i-a trassat și directiva de a anunța clujenii, prin intermediul unui post local de radio, intenția primăriei de a desființa toate cele 400 de parcări de pe strada Nicolae Titulescu din cartierul Gheorgheni. Această decizie radicală a primăriei are ca scop realizarea a două benzi de circulație pe sens, pe întreaga lungime a Bulevardului Titulescu.

nicolae titulescu

În cadrul emisiunii din această dimineață de la Napoca FM, viceprimarul Dan Tarcea a explicat cum a soluționat municipalitatea recentul conflict administrativ cu posesorii de parcări de pe strada Observatorului. Totodată Dan Tarcea a subliniat faptul că una dintre cele mai importante artere de circulație din cartierul Gherogheni, bulevardul Nicolae Titulescu, va avea aceeași soartă cu cea a străzii Observator. Vor fi desființate toate cele 400 de locuri de parcare existente în cadrul proiectului de regenerare urbană.

Am remodelat să spunem așa strada Observatorului. Modficările pe care le-am făcut, nu numai pe strada Obervatorului, ci și pe străzile adiacente: Odată am instituit un sens unic de circulație pe strada Rapsodiei pe sensul de coborâre ca toți cei care locuiesc în cartierul Europa să poată să iasă mai ușor. Am luat în evidență aproximativ 42 de locrui de parcare pe strada Rapsodiei pe tronsonul pe care am făcut sens unic. Am prelungit sensul unic existent de pe strada Meteor. Am desființat 108 locuri de parcare. Din cele 108 locuri de parcare 67 doar au fost cu abonament și am creat, am reușit să înlocuim cele 108 locuri de parcare, am făcut 92 locuri de parcare. Deci toți cei care au avut abonament pe strada Observatorului au primit locuri de parcare în proximitatea locuinței.  Cei care au treabă în zonă să folosească mijloacele de transport în comun. Sunt și pe Viilor sunt și pe Rapsodiei sunt și pe Jupiter locuri de parcare disponibile unde, pot să își parcheze mașinile pentru 2-3-5 minute. Strada Observatorului nu a fost proiectată ca să fie locuri de parcare. Strada Observatorului a fost proiectată ca să asigure o fluență a traficului și să nu stai, pe un bulevard cu două benzi, să funcționeze o singură bandă. Și mijloacele de transport și toți cei care vor să tranziteze să stea în trafic pentru că cineva blochează strada. Nu a fost proiectată așa. Nu a fost menirea străzii Observatorului să fie sub această formă cum nici menirea străzii Pata nu este să fie cu 400 de mașini parcate pe Bulevardul Nicolae Titulescu. Și acolo avem un proiect să desființăm locurile de parcare și să le punem în spatele blocurilor. Avem un PUZ de regenerare urbană unde am identificat 7 locuri pentru parkinguri, atât pe partea dreaptă a străzii Nicolae Titulescu, cât și pe partea stângă. De asemenea am identificat și niște platforme de garaje pe care le vom desființa și vom crea noi locuri de parcare suplimentare. Prin instituirea sensurilor unice în cartierul Gheorgheni, pe strada Iugoslaviei și pe celelalte străzi adiacente, vom crea și acolo noi locuri de parcare unde cei care au treabă și nu numai, pot să își parcheze mașinile. Astăzi dacă vrei să ieși din cartierul Gheorgheni pe strada bulevardul Nicolae Titulescu poți să pierzi până la jumătate de oră. Nu le vom deființa înainte de a asigura alternative oamenilor. Asta trebuie să știe oamenii, să stea liniștiți că nu le vom deființa până nu le creăm și le vom da niște alternative. Vreau să știe oamenii pe viitor ce îi așteaptă, ce avem în proiect și asta vom face până la urmă și pe aceste străzi, a afirmat Dan Tarcea în cadrul emisiunii de la Napoca FM.

Category
Profile picture for user Eugen Olariu