Emil Boc: În administrație niciodată nu ești mulțumit

trafic cluj

În ultima apariție radiofonică din acest an, primarul  Emil Boc nu a pierdut ocazia să se laude cu realizările sale. Edilul, făcând referință la un articol publicat în această lună în The Economist, a afirmat că anul 2018 a a dus Clujului consacrarea pe plan mondial, catalogându-l ca fiind un oraș în plină dezvoltare, un oraș multicultural,  dinamic, cu o calitate a vieții ridicată în care cetățenii își pot întemeia o familie și își pot dezvolta o afacere.

"În administrație niciodată nu ești mulțumit. Întotdeauna este loc de mai bine. De la simple probleme de gestionare și administrație până la probleme mai mari. Dacă este să ne uităm retrospectiv la acest an 2018, eu m-aș uita prin următoarea lentilă, foarte, foarte curată și clară. Anul 2018 a adus Clujului consacrarea internă și internațională pe care începusem deja în anii anteriori să o anunțăm dar practic, anul 2018 a confirmat și consacrat la nivel european și de ce nu mondial statutul Clujului ca oraș în plină dezvoltare, un centru de inovare, un centru al IT-ului, un centru cu calitate a vieții, un oraș multicultural, dinamic și un oraș în care să îți facă plăcere să vii, să te muți, să trăiești, să-ți întemeiezi o familie, să-ți dezvolți o afacere. Împlinirea supremă din această perspectivă o reprezintă articolul din luna decembrie din The Economist. Această revistă care, din Tokio la San Fancisco, se găsește aproape peste tot în lume. La pagina 42 dacă nu greșesc, este un articol de aproape o pagină despre Cluj unde spune foarte clar că într-o țară aflată în dificultăți există un oraș care arată cum se poate dezvolta. Este un pol important de inovare, un pol important al IT-ului, un pol important de dezvoltare și care marchează punerea definitvă a Clujului pe harta mondială. Toată munca aceasta din anii anteriori practic se confirmă atunci când apare o recunoaștere europeană și mondială. Fatul că astăzi Clujul este un oraș recunoscut  nu numai în plan intern prin calitatea vieții și prin dezvoltare, dar și în plan internațional ca un puternic hub al inovării, adică de acolo vin slujbele viitorului ca să ne înțelegem.  De acolo vin salariile mai bine plătite, de acolo vin investițiile mai mari în oraș, acolo este puternica zonă de dezvoltare", a afirmat Emil Boc la Realitatea FM.

Dacă privim printr-o lentilă cu o dioptrie potrivită, putem vedea realitatea: Clujul într-adevăr este un oraș în plină dezvoltare dar cu o infrastructură rutieră rămasă în urmă cu 20  de ani. Clujul este un oraș multicultural dacă ne gândim la faptul că municipalitatea, prin vocea viceprimarului Dan Tarcea, a afirmat că paradele LGBT nu vor mai fi admise în oraș sau că situația rromilor de la Pata Rât este aceeași ca în primul mandat al lui Emil Boc. Clujul are cea mai bună calitate a vieții pentru cei care adoră să își petreacă zilnic 2-3 ore în trafic înspre și dinspre locul de muncă.

Category