Firma Solaris, singura interesată să furnizeze 50 de troleibuze noi la Cluj

solaris

Potrivit  economica.net, până la termenul limită de 9 iulie singura ofertă la licitația pentru achiziţia  a 50 de troleibuze noi de 18 metri, lansată în luna mai de Primăria Cluj-Napoca,  a fost depusă  de firma poloneză Solaris Bus & Coach.

Cele 50 de troleibuze urmează să fie achiziţionate în baza unui acord cadru pe o perioadă de 48 de luni. Valoarea totală a acordului este de 123 milioane lei, fără TVA, fondurile fiind asigurate prin Programul Operational Regional – POR și buget local. Conform datelor din noul Sistem Electronic de Achiziţii Pubice (SICAP oferta se află în evaluare, etapă programată pentru finalizare până la 31 decembrie 2018.

Conform caietului de sarcini, troleibuzele vor fi de tip articulat, noi, cu planșeu jos (podea coborâtă) şi facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Municipiul Cluj-Napoca mai lansase pe 15 februarie o licitaţie pentru achiziţia a 50 de troleibuze, acordul cadrul având atunci o valoare estimată de 97 de milioane de lei (21 milioane de euro) şi o durată de 48 de luni. Pe 30 martie, licitaţia a fost însă anulată. Motivul? „La data limită de depunere ofertă nu exista nici un ofertant înscris care a depus ofertă de preţ", se explică în anunţul publicat în SEAP.

Producătorul polonez Solaris a mai livrat recent la Cluj şi primele autobuzele electrice din România. La începutul lunii, producătorul spaniol de material rulant CAF a anunţat că a demarat negocierile pentru achiziţia Solaris Bus & Coach.

 

Category

PNL2020

aeroport

proromania

alternativa dreapta