Oradea a rezolvat criza locurilor de parcare din zona centrală. La Cluj pe când?

parcare oradea

La Oradea se poate, Clujul mai așteaptă: Parcare de 460 de locuri în centrul orașului, unicat în România.

parking subteran cluj

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunțat recent că, după 5 ani de lucrări, a fost inaugurată prima parcare subterană din municipiul Oradea. Cu o capacitate de 460 de locuri construcția este singura din România structurată pe trei nivele subterane. Mai mult decât atât lucrarea a fost realizată în albia unui râu și a costat 8,1 miliaone euro.

"Începute în anul 2015, lucrările la prima parcare subterană din Oradea – singura din România cu trei niveluri subterane, situată în albia unui râu – au fost finalizate. Dacă totul va fi în regulă şi se obţin avizele necesare, în acest week-end – cel mai probabil sâmbătă – vom deschide parcarea pentru public. Parcarea de pe strada Independenței are 460 de locuri, cu câte 4 rampe la fiecare nivel – două centrale şi două laterale. Vor fi două rampe de acces și alte două de evacuare, ceea ce permite intrarea și ieșirea a două mașini în același timp. Parcarea este prevăzută cu 4 stații de încărcare electrică și 6 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități. Ea va oferi locuri suficiente pentru cei care vin cu maşina în zona centrală, rezolvându-se astfel criza de locuri de parcare apărută prin extinderea în ultimul timp a spaţiilor pietonale. Mulţumesc şi orădenilor care locuiesc în zonă pentru răbdarea şi înţelegerea pe care au arătat-o faţă de deranjul provocat de lucrări.Valoarea investiției este de 39,7 milioane lei (8,1 milioane euro), din care 7,3 milioane lei (1,5 milioane euro) a fost cota de finanțare a RDS-RCS, care are şi 30% din suprafaţa parcării în proprietate. În virtutea acestui fapt, firma va avea un anumit număr de locuri rezervate", a anunțat primarul Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook.

parking oradea

Oare la Cluj-Napoca pe când un parking subteran în zona centrală cu 2-3 nivele? Să nu uităm că proiectul parkingului subteran din Piața Mihai Viteazu bate pasul pe loc de 11 ani. Ce se mai aude de parkingul din Mihai Viteazu? 

 

 

Category

aeroport cluj

pivariu

boc-tise

lapusan codrean

valentin cuibus

cordos

Profile picture for user Eugen Olariu