Platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor și saci personalizaţi cu cod de bare pentru aruncarea gunoiului

platforme ingropate de gunoi

Primăria Cluj-Napoca va amplasa în municipiu 200 de platforme subterane pentru deșeuri menajere, care vor include 800 de containere pentru colectarea selectivă.  Investiția va  depăși 10 milioane de lei. City-managerul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru, a declarat, miercuri, în ședința Consiliului Local, că se vor colecta selectiv deșeuri în amestec / biodegradabile, hârtie / carton, plastic /metal și sticlă albă sau colorată.

”Primăria Cluj-Napoca va amplasa în acest an 200 de platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere, care vor include 800 de containere cu o capacitate de peste 880.000 de litri, investiția totală depășind 10 milioane de lei. O astfel de platformă cuprinde o cuvă din beton armat și o structură metalică prevăzută cu sistem hidraulic în care se amplasează câte patru containere pentru colectarea deșeurilor. Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor menajere pentru deșeuri în amestec / biodegradabile, hârtie / carton, plastic/metal și sticlă albă sau colorată. Adâncimea platformelor va fi de 2 metri”, a afirmat Gheorghe  Șurubaru.

boc surubaru

Potrivit city-managerului,  platformele subterane nu permit împrăștierea deșeurilor, sunt ermetice la infiltrațiile de apă și nu permit accesul rozătoarelor în incinta cuvei din beton.

”Toate aceste platforme îngropate se vor realiza pe amplasamente unde avem puncte gospodărești existente”, a subliniat Gheorghe Șurubaru.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca funcționează din 2017 încă 81 de astfel de platforme subterane de colectare a deșeurilor menajere. Viceprimarul Dan Tarcea a declarat la rândul său că municipiul Cluj-Napoca se află în top 3 la nivel național din punct de vedere al colectării selective a deșeurilor menajere.

 

Category

aeroport cluj

pivariu

boc-tise

lapusan codrean

valentin cuibus

cordos