Primăria Cluj majorează din nou tarifele pentru salubritate

rampa de gunoi

Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca va vota, în cadrul ședinței extraordinare de azi, o nouă majorare a tarifelor privind colectarea deșeurilor. De luna viitoare, clujenii vor plăti cu 37% mai mult pentru a le fi ridicat gunoiul. 

Potrivit referatului ce a stat la baza hotărârii supusă votului consilierilor locali, creșterea tarifelor propuse, de la 7.18 lei /pers cu TVA ( tarif aprobat prin HCL 1026/2017), la 9,88 lei/pers cu TVA, respectiv de 45,11 lei/mc la 61, 82 lei /mc la agenții economici se datorează creșterii consumului de combustibil, a salariului minim pe economie și a frecvenței de colectare.

1.Creșterii consumului de combustibil, respectiv a celui de lubrifianți și piese de schimb, datorită creșterii frecvenței de colectare cauzată de necesitatea introducerii pe 4 fractții. În prezent sunt în medie 2 containere de 1,1 mc destinate colectării fracției umede. Prin implementarea colectării pe 4 fracții, punctele de colectare vor trebui să fie dotate cu 4 containere, 3 pentru reciclabil și unul pentru fracția umedă. Lipsa spațiului nu permite menținerea a 2 containere pentru fracția umedă, ceea ce duce la necesitatea mării frecvenței de colectare.
2.Creșterii cheltuielilor materiale datorită necesității dotării punctele gospodărești cu pubele/ containere.
 3. Creșterii cheltuielilor cu munca vie datorită modificărilor legislative care prevăd salariul minim pe economie și a necesarului de personal cauzat de mărirea frecvenței de colectare, se arată în referatul hotărârii.

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu