S-a semnat contractul pentru Studiul de fezabilitate al Centurii Metropolitane a Clujului

semnare studiu fezabilitate cenura

Emil Boc a publicat azi pe pagina sa de Facebook informația prin care anunță că Primăria Cluj-Napoca a atribuit contractul de servicii pentru întocmirea Studiului de fezabilitate a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a detaliilor tehnice de autorizare a construcției (DTAC) pentru viitoarea Centrură Metropolitană  a Clujului. Procedura aplicată a fost „licitație deschisă” online iar azi, în biroul său, în aplauzele viceprimarului Dan Tarcea, citymanagerului  Gheorghe Șurubaru și al directorului tehnic al primăriei  Virgil Poruțiu,  Emil Boc a semnat contractul privind realizarea Studiului de fezabilitate a Planului Urbanistic Zonal și a detaliilor tehnice de autorizare a construcției Centrurii Metropolitane a Clujului. Potrivit edilului termenul de finalizare a studiului de fezabilitate privind cei 38 de kilometri ai centurii cunoscută și sub denumirea de Drumul Trans-Regio Gilău - Apahida este de un an iar valoarea investiției este estimată la 150 de milioane de euro.


”Am semnat azi contractul cu privire la realizarea Studiului de fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal și a Detaliilor tehnice de autorizare a construcției pentru CENTURA METROPOLITANĂ a CLUJULUI: 38 de km, în valoare de 150 mil euro. Centura metropolitană Cluj-Napoca este vitală pentru rezolvarea problemelor deosebite pe care zona metropolitană Cluj-Napoca le are în ceea ce privește traficul rutier de tranzit, precum și accesul la rețeaua națională de transport rutier pentru traficul originând în sau având destinația în zona metropolitană Cluj-Napoca”, a afirmat Emil Boc


Primăria Cluj-Napoca a atribuit contractul de servicii pentru întocmirea studiului de fezabilitate, PUZ și DTAC pentru proiectul Drum  Transregio Feleac TR35. Procedura aplicată a fost „licitație deschisă” online.
Pentru realizarea întocmirea studiului de fezabilitate, PUZ și DTAC  au fost depuse cinci oferte.

Oferta declarată câștigătoare a contractului de achiziție publică a fost asocierea Transinvest Budapest Kft -Specialterv  Epitomernoki Kft.- SC Explan SRL - SC Cadsil SRL cu subcontractanții: Arcon Serv SRl, Bradolact2001 SRL, SC Construcții Feroviare Mureș SA Tg.Mureș, SC Centrul de Mediu și Sănătate SRL, SC Geologic Site SRL, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Nedi Construcții SRL, NV Construct SRL, Oficiul de studii pedologice și agrochimiceCluj, Sc Planwerk SRL, SC Protelco SA, Teaha&Fuzeși SCA, SCIFCAR SA, GeoSearch SRL, Traffic Audit Consulting SRL, 4 C Project Consulting SRL.


Valoarea contractului este de 17.180.500 lei, fără TVA. Criteriul de atribuire a contractului a fost cel mai bun raport calitate-preț. Obiectul contractului: întocmirea studiului de fezabilitate, PUZ și DTAC pentru proiectul Drum Transregio Feleac TR35.

centura metropolitana

Contractul presupune realizarea serviciilor pentru două etape:


ETAPA I - Drum Transregio Feleac TR35 -Centura Metropolitană 

ETAPA II - Drum Transregio Feleac TR35 - Drumuri de legătură

În Master Planul General de Transport al României, Centura Metropolitană (Etapa I) este prevăzută cu 4 benzi de circulație cu o lungime totală aproximativă de 38,8 km, din care aproximativ 31,3 km reprezintă drum nou, iar 7,5 km modernizare drum existent sau drum nou (se va decide la aprobarea variantei de traseu). Drumurile de legătură (Etapa II) propuse conform PUG sunt în lungime totală aproximativă de 33,6 km drumuri noi sau modernizare de drumuri existente. Prestatorul va efectua studiile și analizele necesare atât pentru Etapa I cât și pentru Etapa II, astfel încât în urma acestora să fundamenteze recomandarea unei soluții fezabile pentru Beneficiar și să le detalieze în cele două studii de fezabilitate solicitate (Etapa I și Etapa II).

centura

Prestatorul va prezenta minim 3 studii alternative de traseu, în corelare cu PUG și a condițiilor impuse de emitenții avizelor de specialitate.Termenul de realizare a procedurii de întocmire a studiului de fezabilitate final Etapele I și II este de 12 luni de la data prevăzută în Ordinul de începere. Perioada de realizare a studiilor și documentațiilor pentru Etapa 1 respectiv Etapa 2 se va suprapune.

 

Category

corina cretu