Semaforul montat la Podul Porțelanului mai mult încurcă decât ajută traficul auto

podul portelanului

Incapabilă să construaiscă o nouă cale auto de traversare a Someșului, Primăria Cluj-Napoca a recurs la o metodă mult mai simplă și mai puțin costisitoare pentru bugetul local, montând un semafor la Podul Porțelanului. La doar o zi de la montarea sistemului de dirijare a circulației, șoferii care tranzitează în mod regulat zona se plâng de faptul că semaforul mai mult încurcă decât fluidizează traficul pe pod.

"Au pus semafor ! Bun ! Dar stai la ora de vârf si vezi si ce urmări are această decizie facuta prost de la început !! Sa stea poliția doua ore și sa vadă daca are rost acest semafor !!", a afirmat un șofer.

Podul Porţelanului din cartierul Iris, cunoscut și ca podul cu un singur sens de peste Nadăș are o lungime de 62 de metri și trebuia lărgit încă de prin 2014, Cel pușin așa promiteau aleșii locali. Ulterior reprezentanții adminisțrației locale au anunțat că în zonă va fi construit un alt pod, finanțarea  de 7,2 milioane lei fiind cuprinsă în  Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020. Licitația pentru construirea noului pod a fost contestată motiv pentru care, până la soluționare, municipalitatea a considerat de cuviință ca e oportună montarea unui semafor.

"Podul de pe strada Porţelanului a intrat în patrimoniul municipiului prin protocolul încheiat cu ocazia predării-primirii de la SC Geromed SA a imobilului. În data de 22 decembrie 2014 s-a desfăşurat procedura de achiziţie publică pentru întocmirea documentaţiei tehnice a lucrărilor de reabilitare a acestui pod”, au anunţat reprezentanţii Primăriei în ianuarie 2015.

pod portelanului cluj

În prezent decizia de montare a semaforului nu face altceva decât să îngreuneze traficul așa cum au sesizat mai mulți șoferi care au tranzita în această dimineațăt zona .

"E dezastru. Spre Carbochim ține foarte puțin. Cei din capăt nu te lasă să intri că ei au prioritate. Iar dinspre Carbochim vin câte 2-3 mașini spre Iris și trebuie să aștepti verdele…, a postat pe InfoTrafic Cluj, Alin Cîmpean

"Doar e mai simplu să tragi un semafor, decât un pod mai lat", a fost replica unui alt șofer blocat în traficul de la Podul Porțelanului.


Potrivit surselor InfoCluj.eu se pare că adevăratul motiv pentru care s-a dispus montarea montarea semaforului nu a fost dorința municipalității de a fluidiza traficul, ci solicitările firmelor care construiesc ansamblurile imobiliare în zona Carbochim, firme ale căror auto-basculante pierdeau zeci de minute în încercarea de a intra și ieși de pe șantierul aflat în vecinătatea podului.

Category

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu