Solaris va livra la Cluj 50 de troleibuze de ultimă generație

autobuze solaris

Compania de Transport Public Cluj-Napoca își va mări începând de anul viitor parcul auto cu 50 de troleibuze.  În urma licitației lansate în luna mai de Primăria Cluj-Napoca singurul ofertant interesat de livrarea către municipalitatea clujeană a celor 50 de troleibuze a fost producătorul polonez Solaris.

Toleibuzele urmează să fie achiziţionate în baza unui acord cadru pe o perioadă de 48 de luni. Valoarea totală a acordului fiind de 123 milioane lei, fără TVA, fondurile fiind asigurate prin Programul Operational Regional – POR și buget local.

Primarul Emil Boc a anunțat la Realitatea FM că a semnat luni raportul procedurii pentru achiziția a 50 de troleibuze de ultimă generație care vor completa flota CTP Cluj-Napoca. Potrivit edilului, deși au fost mai multe firme interesate, Solaris Bus & Coach a fost singura firmă care a depus oferta efectivă până la termenul limită de 9 iulie.

“Am semnat, luni, raportul procedurii pentru achiziția de 50 de troleibuze noi pe fonduri europene. A fost o procedură de licitație cu mai mulți interesați în participare, dar cu un singur câștigător, unul singur a depus oferta efectivă pentru achiziția de troleibuze. E vorba de un acord cadru pentru 50 de troleibuze, valoarea acordului cadru este de 123 milioane lei, iar valoarea unui troleibuz este de 2.466.000 lei fără TVA. Aceste troleibuze sunt de ultimă generație, cu toate dotările aferente, începând de la podea joasă pentru persoanele cu dizabilități, la toate facilitățile care înseamnă siguranță, camere video, WI-FI, 140 de locuri, din care 36 de locuri pe scaune, aer condiționat, adică toate acele facilități specifice unui mijloc de transport în comun european sunt asigurate în noua licitație. Firma Solaris a câștigat licitația. Mai avem autobuze de la ei. Sunt singurii care au depus ofertă, au fost vreo patru firme care au cerut caietul de sarcini, au cerut lămuriri. Se poate încheia contractul, aici nu mai există problema contestațiilor”, a anunțat primarul Emil Boc la Realitatea FM.

Conform cerințelor tehnice din caietului de sarcini, troleibuzele vor fi de tip articulat, noi, cu planșeu jos (podea coborâtă) şi facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă. Cel mai probabil, noile troleibuze vor circula pe străzile din Cluj-Napoca  în toamna anului viitor.

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu