Trei noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice în Cluj-Napoca

autobuze

Primăria a început demersurile pentru instalarea a trei noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice aflate în exploatarea Companinei de Transport Public Cluj-Napoca. Potrivit viceprimarului Oláh Emese, noile stații de încărcare vor fi amplasate la capătul liniilor de autobuz din cartierele  Grigorescu, Gheorgheni respectiv Mărăști.

"Dorim în continuare să modernizăm rețeaua de transport în comun cu autobuze de ultimă generație, nepoluante. Însă vehiculele ecologice au nevoie de infrastructură aparte. De aceea am început demersurile pentru instalarea de stații de încărcare pentru aceste autobuze în trei locații diferite: în cartierul Grigorescu şi Gheorgheni, respectiv în cartierul Mărăşti", a  anunțat viceprimarul Oláh Emese.

În momentul de față, la capătul de linie din cartierul Grigorescu funcționează 6 astfel de stații. La acestea s-ar adăuga alte 18 (15 de încărcare lentă, 3 de încărcare rapidă), cu o investiție totală de 3,8 milioane de lei. De asemenea, la capătul de linie de pe strada Aurel Vlaicu ar urma să fie instalate 6 noi stații (5 de încărcare lentă, una de încărcare rapidă) pe lângă cele 6 existente, cu o investiție de circa 1,3 milioane de lei. Totodată, la capătul de linie de pe strada Alexandru Vaida Voievod ar urma să fie instalate 10 noi stații de încărcare pe lângă cele două care funcționează momentan (cost total de 2,6 milioane de lei).

Category

PNL2020

aeroport

pro

alternativa dreapta