ANAF trece la impozitarea nunților. Mirii obligați să declare raporturile economice cu furnizorii de servicii

mireasa

ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase cu furnizorii de  servicii  foto-video, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro.

Un cuplu din Ploiești a primit în poștă, în 11 octombrie,  o scrisoare  cu antetul ANAF prin care, tinerilor căsătoriți li se solicită să declare raporturile economice pe care le-au avut cu persoane fizice sau firme în organizarea nunții. În adresa ANAF tinerii sunt obligați să furnizeze inspectorilor fiscali numere de telefon, adrese și intermediari.

"Vă solicităm informații despre persoane fizice/Întreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Familiale/ Societăți Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile econoimice sau juridice pe care le-ați avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea căsătoriei civile și religioase. În sensul celor de mai sus, completați delcarația alăturată, cu privire la persoane/ societăți/ nr telefon/ adrese identificare/ intermediari/ orice alte date pe care le cunoașteți/ dețineți privind: formație muzicală; locație eveniment; servicii foto-video;”, este solicitarea ANAF tinerilor căsătoriți.

document anaf

Inițiativa ANAF de a trimite astfel de cereri de informații este recentă și aplicată generalizat la nivelul țării, nefiind doar un demers punctual, la nivelul AJFP Argeș, de unde provine documentul, potrivit informațiilor Profit.ro. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

 

 

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu

corina cretu