Bărcile cu motor, INTERZISE pe Tarnița și Beliș

tarnita

În ședința de Guvern care a avut loc luni, 31 august, Executivul a aprobat un act normativ  ce vizează reglementarea navigației pe lacurile Fântânele și Tarnița, ambele din județul Cluj.

”Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județul Cluj, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României, în urma căreia a fost interzisă navigația pe cele 2 lacuri”, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Excepție fac ambarcațiunile propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și cele propulsate cu motoare electrice. În ceea ce privește activitatea de supraveghere şi control, aceasta se organizează de către Consiliul Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române, a precizat Lucian Bode.

Prin măsura luată luni de Guvernul Orban, problema poluării lacului Tarnița este departe de a fi rezolvată. Zeci de case de vacanță construite la limita legalității pe malul lacului  au fose septice care deversează în apa lacului. Rămâne de văzut dacă și in acest caz autoritățile vor găsi o soluție. 

 

Category

aeroport cluj

Profile picture for user InfoCluj.eu