Clujul, executat silit! Ce proprietăți poți cumpăra prin licitație

manastur

Tot mai des, diferite site-uri specializate în analiză imobiliară prezintă valoarea de piață a apartamentelor și a chiriilor din Cluj-Napoca, orașul considerat ca fiind cu cel mai bun nivel de trai din România. Pe piața chiriilor Clujul este de departe cel mai scump oraș din țară în timp ce la nivelul ofertei spațiilor de locuit prețurile sunt în top trei pe plan național.

Puțini sunt cei care șitu că, dincolo de afacerile înfloritoare din domeniul imobiliar, există și persoane fizice sau chiar  firme care și-au facut calcule greșite în privința unei investiții și au accesat credite neperformante. Pentru că nu au reușit să raburseze aceste credite proprietățile cu care au girat sunt executate silit.
Potrivit site-ului executări.com, pe raza municipiului Cluj-Napoca sunt scoase la licitație 34 de proprietăți printre care se regăsesc 2 spații comerciale, 3 case, 3 apartamente și 26 de terenuri.
Cea mai mare sumă solicitată este pentru un teren cu suprafață de 54.674 situat în  zona parcului Industrial Tetarom I. Suma de pornire a licitației este de 3.026.400 euro +TVA.

"Teren 54.674 plus construcții, din zona de nord vest a orașului Cluj Napoca. Cea mai mare parte a terenului se află situat în unitatea teritorială de referință", se arată în anunțul postat pe pe site-ul specializat în vânzări de proprietăți executare.

Un alt proprietar este executat silit pentru două proprietăți amplasate pe strada Decebal iar suma de la care începe licitația este 3.604.060 Ron +TVA.

În domeniul spațiilor comerciale puse în vânzare prin executare silită, pe piața imobiliară clujeană se regăsesc două proprietăți  cu valori de 716.000 euro pentru 2217,5 mp în carteirul Grigorescu, respectiv 798.000  euro pentru  518 mp în cartierul Mănăștur.

După sumele solicitate pentru propirietățile  menționate se pare că nu e chiar un chilipir să achiziționezi un teren sau un spațiu comercial prin licitație pusă în practică în urma unor executări silite.

 

Category
Profile picture for user Eugen Olariu