De azi 30 de autobuze Mercedes cu dotări de ultimă generație circulă pe străzile Clujului

autobuze mercedes

30 de autobuze Mercedes au fost puse în circulație la Cluj-Napoca începând de azi.  Compania de Transport Public Cluj-Napoca a anunțat punerea în circulație, începând de astăzi, a 30 autobuze cu dotări de ultimă generație de tip Mercedes-Benz Conecto. Alte 30 de autobuze Mercedes, cu aceleași dotări vor intra în exploatarea Companiei de Transport Public Cluj-Napoca în luna decembrie.

autobuze mercedes

De la începutul anului 2018 au mai fost puse în circulație în Cluj 11 autobuze electrice Solaris și 15 autobuze articulate Mercedes de 18 metri lungime.

”Asigurarea unor condiții de transport în comun la standarde înalte pentru clujeni rămâne o prioritate a Primăriei, iar municipalitatea va continua politica de dotare a parcului auto al CTP cu autobuze noi performante, din fonduri locale, naționale și europene”, a declarat primarul Emil Boc.

Noile autobuze Mercedes corespund tuturor normelor europene în domeniu. Garanția este de 5 ani sau 350.000 km. Capacitate totală de transport: 104 călători din care 26 locuri pe scaune și 78 locuri în picioare. Lungimea autobuzului este de 12m, cu podea complet coborâtă, rampa pentru persoanele cu dizabilități.

autobuze mercedes1

Autobuzele au 3 uși duble, sistem de încălzire, sistem de aer condiționat, sistem de încălzire în sezonul rece, aer condiționat pentru sezonul cald, sistem de supraveghere video interioară și exterioară, sistem de informare vizuală și audio a călătorilor, internet gratuit WI-FI pentru călători, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, anunțarea vocală a numărului de traseu și a direcției de deplasare, în exteriorul autobuzului, pentru informarea pacienților cu deficiențe de vedere.

Category

corina cretu