DNA Cluj mai există? Întreb pentru un prieten din Florești

floresti

Șuleiman de Florești, condamnat penal în primă instanță pentru abuz în serviciu, și-a tras site oficial. De fapt, nu este vorba de un nou site ci de o actualizare a vechiului site de promovare al comunei Florești. Cel vechi era mult rămas în urmă din moment ce a fost nevoie de o refacere a site-ului. Dar, Șuleiman a dorit nu orice fel de site și nu pe orice sumă. Potrivit SICAP, Șuleiman de Florești, printr-o simplă semnătură de primar, a tocat din bugetul comnei suma de 28.000 RON. 28.000 RON atât a costat crearea și actualizarea site-ului lansat recent în mediul on line și promovat de edilul comunei Florești pe pagina sa personală de Facebook. 

Ciudat este faptul că, în conținutul site-ului oficial al Primăriei Florești, la rubrica "Politici de confidențialitate" se poate observa că www.floreșticluj.ro ESTE administrat și DEȚINUT de Primăria comunei Ighiu, județul Alba.

 Mai mult decât atât, cei care doresc să acceseze rubrica Componența Consiliului Local au o mare surpriză. Butonul este nefuncțional, făcând trimitere direct la prima pagină a site-ului. Deci cei interesați nu pot afla cine sunt aleșii locali ai comunei Florești. 

floresticluj.ro

 

Surprinzător sau poate nu, pentru același site ( a se lua în considerare site-uri perfect identice așa cum se poate observa din imagini), alte primării din Transilvania au plătit sume de 3 ori mai mici. Să fie comuna Florești mai cu moț decât orașul Cavnic, comuna Dăbâca, Recea-Cristur sau comuna Ighiu? 

comuna ighiu

 

Trebuie remarcat faptul că Outit Solution SRL a încheiat în ultimii 3 ani cu Primăria Florești nu mai puțin de 9 contracte de achiziție directă, a căror valoarea totală fiind de 152.346 RON. Cele 9 contracte reprezintă o treime din totalul pe care Outit Solution le are încheiate cu diferite entități publice din România.  

 

orasul cavnic

Mai jos vă prezentăm lista detaliată a contractelor pe care Primăria Florești le-a încheiat cu Outit Solution SRL din 2017 până în prezent. 

31.01.2017- Servicii de întreținere a sistemelor: 8.938,81 EURO.

25.07.2017 - Echipament IT( hardware): 676,14 EUR.

25.07.2017 - Pachete Token USB - Echipament IT (hardware): 170,84 EUR.

09.01.2018 - Servicii de întreținere a sistemelor:  9.709,16 EUR

14.08.2018 - Servicii IT - Platformă bugetare perticipativă: 7.209,22 EUR

26.11.2018 -Echipament IT - Harduri: 420,17 EUR

18.12.2018 - Pachet laptopuri/Stație grafică : 3.570, 35 EUR

18.12.2018 - Echipamente radio/TV/ Comunicații: 446,2 EUR

2020- Servicii de refacere site cu  funcționalități destinate UAT mari: 28.000 RON

Cine sunt băieții deștepți din spatele acestor site-uri oficiale ale administrațiilor publice locale?

Firma care a reconfigurat site-urile comunelor Ighiu, Recea Cristur, Dăbâca, Florești și a orașului Cavnic este Outit Solution SRL. Outit Solution SR, potrivit site-ului hartabanilorpublici.ro, este abonată la banul public prin proceduri de achiziții directe. Societatea a încheiat nu mai puțin de 27 de astfel de proceduri. 

Outit Soluțion îi are ca acționari în  cote egale(  50%) pe  Adrian Bicăzan din municipiul Carei,  respectiv pe Ionuț Mihăiță Caraba  din Baia Mare. Adresa de funcționare a societății este și adresa la care locuiește în Cluj-napoca Ionuț Caraba, strada București nr 82.

DNA Cluj mai există? Întreb pentru un prieten din Florești care este îngrijorat de modul în care sunt cheltuiți banii publici. 

Dacă DNA Cluj mai există, poate că nu ar strica  o vizită prin Florești, în cazul în care traficul le permite. Ar fi interesant de analizat modul prin care se fac atribuțiile directe la Primăria celei mai populate comune din țară. 

 

 

 

 

Category

aeroport cluj