FOTO: Incredibil! Vezi cum arată lacul de unde beau clujenii apă

gunoaie tarnita

Lacul Tarnița este principala sursă de alimentare cu apă potabila a municipiului Cluj-Napoca. Dincolo de faptul că apa care ajunge la robinetul cetățeanului de rând este tratată în stația de la Gilău, aspectul lacului, de altfel unul pitoresc, este ideal pentru un platou de filmare în senariile ce ilustrează sfârșitul lumii.

tarnita

Problema nefinalizării Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (nu intrăm în detalii ca s-au scris romane pe acest subiect)  determină ca o mare parte a populației din zona rurală să își arunce deșeurile în pădure sau în albiile râurilor.  Atunci când aceste activități antisociale se petrec în zona de munte a județului Cluj, efectul este cel ilustrat în imaginile surprinse azi, 15 august, pe lacul Tarnița.

lacul tarnita

Un grup de prieteni, proprietari de terenuri și pontoane de pe Tarnița au inițiat azi o acțiune de ecologizare a Zonei Debarcader. 11 persoane, timp de patru ore, au scos la mal PET-uri, bușteni și alte obiecte plutitoare ce afectează negativ mediul înconjurător.

actiune ecologizare

Inițiativa a aparținut proprietarului terenului de după debarcader Tarnița. Este lăudabil gestul celor 11 magnifici care azi, cu 2 bărci, o hidrobicicletă și 2 pontoane, au reușit să scoată din lacul Tarnița o camionetă de PET-uri, bușteni și câțiva zeci de saci cu alte obiecte ce pluteau la voia întâmplării pe luciul de apă.

tarnita2

Trebuie menționat faptul că alături de proprietarii de pontoane din Zona Debarcader la activitate au participat  prietenii acestora veniți din Köln, Sighet și Buzău. Aceștia au fost ajutați la rândul lor de  Rocsana Contraș (cea care a postat pe Facebook imaginile) și Maria Roman, ambele membre ale Salvamont Cluj. 

ecologizare tarnita

RUȘINE celor care, fără a gândi pe termen lung, au aruncat la voia întâmplării ceea ce azi acești oameni, iubitori de natură, au fost nevoiți să curețe. Sperăm că autoritățile locale și județene să se trezească într-un final din somnul nepăsării și să se implice mult mai activ în proiecte de informare a cetățenilor și nu în ultimul rând de a îi sancționa pe nesimțiții care încalcă legea. 

tarnuta gunoi

 

 

 

Category

aeroport

Profile picture for user Eugen Olariu