FOTO: Zonă turistică din Cluj, distrusă de defrișări!

poieni

Pădurile din zona turistică a Munților Apuseni sunt  distruse cu fiecare zi care trece. Potrivit platformei Internațional Global Forrest Watch județul Cluj se află pe un rușinos loc 4 în topul tăierilor masive/abuzive de păduri din România.

poieni

Șeful Corpului de voluntari Garda de Mediu Cluj, Horia Petrehuș, a declarat că în zona Măguri Răcătău s-au tăiat peste 2000 de hectare de pădure ilegal. 

”Nu se mai poate tăia la fel de mult ca înainte, pentru că nu mai este! Doar în zona Măguri Răcătău pe o siuprafață de 2.000 de hectare s-a tăiat pădurea ilegal și nu s-au făcut plantațiile la tip, așa că terenul începe să fie într-un stadiu de degradare din ce în ce mai avansat”, a declarat Horia Petrehuș pentru Știrile ProTV.

valea draganului

După distrugerea aproape în întregime a pădurii din Măguri Răcătău, pădurea dintr-o altă zonă cu potențial turistic este pusă la pământ. În comuna Poieni și în special pe Valea Drăganului camioanele cu bușteni coboară din munte zi de zi. InfoCluj.eu a reușit să surprindă câteva dintre aspectele exploatării masei lemnoase din zonă.

baraj valea draganului

În zona barajului de la Valea Draganului un întreg masiv a fost defrișat. Autoritățile susțin că exploatarea lemnoasă s-a făcut ca urmare a furtunilor din 2017 care au pus la pământ câteva zeci de hectare de pădure.

drum de exploatare forestiera

Drumurile de exploatare forestieră realizate în vederea ușurării aducerii buștenilor la gatere sunt un alt aspect care afectează zona turistică. 

drum judetean

Zeci de kilometri de drum județean este pavat cu bușteni in timp ce apele pluviale formează adevărate bazine de acumulare pe marginea căilor de acces în zona Traniș.

gater

 

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu