Furt în avion pe ruta Cluj-Bari. Vezi cum a rămas un pasager fără laptop, acte și bani

wizz air

Atunci când călătoriți cu avionul ar trebui să stați cu ochii pe bagajul de mână pentru a nu fi în situația unui român care a rămas fără laptop, acte și banii în timp ce călătorea pe ruta Cluj-Bari.  Povestea incredibilă, demnă de un scurt metraj, a fost relatată pe blogul personal de Loredana Ionescu, soția păgubitului.

În 12 ianuarie, familia Ionescu, călătorind cu o aeronavă Wizz Air pe ruta Cluj-Bari, a constatat la destinație că bagajul de mână ce conținea un laptop, lucruri personale de valoare și acte de indetitate fost  furat chiar în avion.

"Sâmbătă, 12 ianuarie, călătorind de la Cluj cu aeronavă Wizz Air, la destinație, fiind cu doi bebeluși, decidem să rămânem în avion până ies ceilalți pasageri, ca să evităm îngrămădeala. Când coborâm din avion, vedem că rămâne un rucsac roșu la locul de bagaje, ne gândim că l-a uitat cineva. Și ne dăm seama că lipsește unul dintre bagajele noastre, un rucsac special de laptop.Ne-a fost furat. Un rucsac negru, al lui Peter, soțul meu, cu acte de identitate în el, cu laptopul meu în el, cu alte obiecte personale valoroase, a fost furat în avion, cineva a coborât pur și simplu cu geanta noastră și și-a văzut de treabă", a relatat Loredana Ionescu pe blogul personal.

După ce au constata lipsa rucsacului, familia Ionescu s-a adresat reprezentanților biroului Lost & Found pentru a încerca să găsească proprietarul unei genți uitate în avion chiar lângă locul din care le-a fost sustras rucsacul.

"În prima fază ne ducem la biroul de Lost&Found, sperând că cineva a încurcat gențile - ceea ce, realist vorbind, era cam imposibil, rucsacul nostru fiind unul destul de mare, simplu negru și model special de laptop, cântărind vreo 8 kg, iar bagajul rămas fiind un rucsac mic, roșu cu negru, de vreo 2 kg. La Lost&Found, doamna deloc îngrijorată, deschide geanta roșie care conținea niște haine ușoare de femeie, banale, îngrămădite, fără absolut nici un act, vreo hârtie, o carte, ceva, orice. Pe scurt, o geantă “dummy”, pregătită special înainte de plecare cu intenția clară să fie folosită ca “scuză” în cazul în care hoțul este prins. Imaginați-vă: “Oh, vai! Vă mulțumesc, am încurcat gențile din greșeală. Ce toantă sunt!“, a scris  Loredana Ioenscu.

avion wizz

La o săptămână de la incident familia Ionescu nu primit niciun răspuns din partea autorităților.

"A trecut o săptămână de atunci. Am făcut o plângere la Wizz Air a doua zi, pe 13 ianuarie și nu am primit nici un răspuns. Am făcut o plângere la Poliția din Bari, aeroportul destinație, cei de acolo doar au ridicat din umeri. Am făcut o plângere la Poliția de Frontieră și Poliția de Transport din Aeroportul Cluj Napoca aseară, la întoarcere, nu știm sigur ce urmează, dar senzația e că… aia e", a afirmat Loredana Ionescu.

loredana ioenscu

Loredana Ionescu este de părere că un furt se mai poate întâmpla însă este de neconceput ca hoții să acționeze la bordul unui avion. Potrivit afirmațiilor Loredanei laptopul aflat în rucsacul furat pe ruta Cluj-Bari conținea munca sa de ani de zile, fotografii personale de mai mulți ani, documente importante, cam 1 Tb de informație, mare parte irecuperabilă.

"Mi se pare josnic. Un furt se poate întâmpla oricând și oricum, asta-i lumea în care trăim. Da, te aștepți mai puțin să se întâmple într-un avion. Urci la bord fără să te gândești că nu ești în siguranță, dar înțeleg că se poate întâmpla. Însă cel mai frustrant e modul în care situația e tratată. Ca și cum n-ar fi important sau ca și cum n-ar fi ceva de făcut. Cum să nu fie nimic de făcut? Aeroporturile s-ar zice că sunt cele mai sigure zone, nu? Complet supravegheate de camerele video. Păi tu, Poliția, ai toate datele la îndemână. Uită-te pe camerele video și vezi cine a coborât din avion cu rucsacul nostru și a trecut de controlul documentelor de identitate care se presupune că e cea mai securizată zonă?! Ok, înțeleg, poate că cel care a luat rucsacul l-a acoperit cu ceva la ieșirea din avion… dar nu e un ac să nu vezi pe camerele video că cineva ascunde ceva, e un ditamai rucsac. În plus… cine a urcat de la Cluj cu rucsacul roșu pe care l-a abandonat… cu ce bagaj a coborât? Mi se pare jenant să se ridice din umeri și noi, ca cetățeni, să ne simțim frustrați de faptul că nu se face minimul de efort pentru a găsi hoțul. Sunt supărată, sigur. Laptopul meu conținea munca mea de ani de zile, fotografii personale de mai mulți ani, documente importante, cam 1 Tb de informație, mare parte irecuperabilă. Dar sunt mai supărată pentru trauma psihică. Pentru senzația de greață pe care acest incident și atitudinea cu care am fost tratați ne-o lasă. Pentru alergătura la care am fost supuși de la un birou la altul, cu un copil de patru luni în brațe, dând peste tot de oameni care nu știau ce să facă și ne-au tratat de parcă îi deranjam și nu noi eram victimele unui furt în avion. Poliția din Aeroportul Cluj, Poliția din Aeroportul Bari și Wizz Air dețin toate informațiile care pot duce ușor la identificarea și localizarea hoțului, au înregistrări video, au listele cu pasageri, au declarațiile noastre. Cineva a urcat în Cluj cu acest rucsac roșu (care astăzi încă este la Lost&Found al aeroportului din Italia) și a coborât cu geanta noastră. Să vedem ce va urma", a afirmat Loredana Ionescu.

 

 

 

 

 

Category
Profile picture for user Eugen Olariu