Imaginea Zilei: În Florești porcii sunt crescuți la bloc

comuna floresti

O imagine care a devenit virală pe rețelele de socializare demonstrează încă o dată că autoritățile locale din comuna Florești sunt depășite de situație. Porcii sunt crescuți pe spațiul verde la câțiva metri de locuințele oamenilor în timp ce caii,  ăsați liberi prin sat, sună la interfoanele blocurilor.

Fotografia în care se poate observa o scroafă cu 5 purcei la doar câțiva metri de locuințele oamenilor  a fost surpsinsă de un locuitor al comunei Florești și postată pe Facebook cu următorul comentariu:

"Legenda spune că în anul de grație 2019, al XIII-a an de domnie a Dinastiei PNL - Sulea, în Florești, omul și animalele trăiau intr-o perfectă armonie", a fost comentariul lui Mihai Pop, cel care a surprins imaginea. 

porci in floresti

"Am avut bunici la țară, da nu am văzut cai și porci pe uliță. Îi țineau în ogradă. Erau oameni mult mai civilizați și cu mult bun simț. Cei care le lasă libere, își bat joc de animale și nu sunt în stare să le îngrijească. Bunicii noștrii le hrăneau zilnic și respectau animalele. Ei erau adevărații țărani. Jignim țăranii dacă tu crezi că poza asta reprezintă țăranul român. Din păcate, omunl din beție se mai trezește, dar din prostie ... niciodată.", a fost replica unui consătean.

Poliția locală din Florești, condusă de pensionarul de lux Ștefan Goia, se pare că are preocupări mult mai importante ( cum ar fi amendarea locuitorilor care postează pe rețelele de socializare mesaje de nemulțumire la adresa administrației locale) în loc să îi identifice și să îi sancționeze pe cei care își lasă animalele libere printre blocuri.Cum, în comună au fost observate în repetate rânduri vupli scormonind prin gunoaie, declanșarea unui posibil focar de pestă porcină  în cea mai populată comună din Rămânia nu ar fi exclus să apară. 

 

 

 

 

 

 

Category
Profile picture for user Eugen Olariu