Magistrații clujeni, din nou în stradă: "Vom suspenda activitatea timp de o oră pe zi!"

protest magistrati

Magistrații clujeni au ieșit azi din nou în stradă pentru a protesta împotriva ordonanțelor de urgență ce atacă independența justiției. La o lună după primul protest, 22 februarie când la Cluj-Napoca era aşteptat Minsitrul Justiţiei, Tudorel Toader, magistrații au desfășurat azi o nouă acțiune de protest în fața Curții de Apel Cluj purtând banderole albe pe.

La eveniment au participat atât procurori cât și judecători. Forma de protest a magistraților clujeni  va continua până în 4 aprilie prin suspendarea activității timp de oră în fiecare zi. La sfărșit de săptămână, iar în fiecare zi de vineri, de la ora 12.00, protestul se va desfășura în fața Curții de Apel Cluj unde judecătorii și procurorii vor purta banderole albe.

"Suntem de la judecătorie şi tribunal, sunt şi procurorii aici. Am decis să prelungim protestele, până pe 4 aprilie vom suspenda activitatea timp de o oră pe zi, iar vineri vom ieşi la aceeasi oră până vom fi băgaţi în seamă cu adevarat", a declarat unul dintre magistrați.

Potestatari au  afișat mai multe mesaje pe care se putea citi:

"Independența Justiției este un drept al cetățenilor
Independeța Justiției este garanția cetățenilor
Nu este Justiție independetă fără procurori idependenți"

 

 

Category
Profile picture for user Eugen Olariu