Milionarul care a produs accidentul mortal pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca avea permisul SUSPENDAT

Daniel Pavel Dumitraș

Omul de afaceri clujean implicat în accidentul în urma căruia un tânăr de 33 de ani a decedat avea permisul de conducere suspendat. Contestația lui  Daniel Pavel Dumitraș, în privința suspendării permisului său de conducere, a fost înregistrată la Judecătoria Cluj în 28 mai, conform publicației Actual de Cluj.

În 6 iunie a fost operată o ultimă modificare în dosarul său, potrivit datelor de pe portalul instanței. Chiar dacă omul de afaceri fusese sancționat tot pentru încălcarea regulilor de circulație, el a continuat să le încalce cu bolidul său. După două săptămâni de la prima sancțiune accidenta mortal un tânăr de 33 de ani pe trecerea de pietoni, doar pentru că nu a fost dispus să facă un mic ocol, alegând să întorarcă mașina pe bandă continuă.
Cu toate ca le-a fost cerut un punt de vedere,  IPJ Cluj nu a formulat pana la aceasta ora unul, însă potrivit informațiilor colegilor de la Actual de Cluj Daniel Dumitraș ar fi fost favorizat în momentul în care i s-a aplicat sancțiunea de suspendare a permisului de circulație.

Surse spun că el s-ar fi scuzat că și-a uitat acasă permisiul de conducere. Legea prevede ca permisul să fie predat în termen de cinci zile de la aplicarea sancțiunii, însă Dumitraș nu s-a deranjat s-o facă, conștient că după ce va înregistra contestația în instanță, va rămâne oricum cu dreptul de a circula pe drumurile publice.
Se pare ca  procesul verbal care prevedea suspendarea permisului său de conducere nici măcar nu ar fi fost implementat de polițiștii de la Rutieră, respectiv suspendarea nu ar fi fost introdusă în baza națională de date a MAI.

UPDATE:

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj susțin că Pavel Dumitraș nu avea permisul suspendat la data producerii accidentului soldat cu decesul tânărului de 33 de ani. Potrivit unui comunicat emis de IPJ Cluj, omul de afaceri clujean a fost sancționat contravențional anterior incidentului de pe strada Câmpul Pâinii pentru că a trecut pe roșu și la o trecere cu cale ferată prevăzută cu bariere/semibariere. Măsura tehnico-administrativă a fost aceea de reținere a permisului în vedera suspendării pe o perioadă de 90 de zile. Daniel Dumitraș a depus contestație la procesul verbal întocmit de polițiștii clujeni înregistrată la Judecătoria Cluj-Napoca, motiv pentru care i-a fost restituit permisul de conducere, fiindu-i validat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Prin urmare până la soluționarea contestației în instanță, milionarul clujean avea dreptul de a conduce. În cazul în care sentința judecătorească îi va fi defavorabilă Daniel Pavel Dumitraș va trebui să predea permisul pentru cele 90 de zile.

"În urma verificărilor efectuate în bazele de date scriptice și informatice privind permisele de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie, a reieșit faptul că, la momentul producerii accidentului rutier de pe strada Câmpul Pâinii, persoana în cauză nu avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. La data de 23.05.2019, cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 102 alin. (3) lit. c) (neoprire la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere/semibariere sau semnale cu lumini roșii și/sau sonore, când acestea sunt în funcțiune) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar în acest context, prin proces-verbal de contravenție, a fost aplicată și măsura tehnico-administrativă de reținere a permisului de conducere al acestuia în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Astfel, i-a fost eliberată dovada înlocuitoare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale. La data de 28.05.2019, pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca a fost înregistrată plângere împotriva procesului-verbal de contravenție întocmit de către polițiști. Ca atare, în data de 04.06.2019, cel în cauză a făcut dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie (certificat de grefă din 28.05.2019), motiv pentru care i-a fost restituit permisul de conducere, fiindu-i validat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice conform art. 118 alin. (2) și (3) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, până la soluționarea definitivă a cauzei.", completează IPJ Cluj.

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu