O aeronavă Blue Air pe ruta Cluj-Dublin, aterizare de urgență la Bratislava. Video din avion

avion

Pasagerii de pe ruta Cluj-Dublin au avut parte de momente mai puțin plăcute, după ce, la aproximativ o oră de la decolarea de pe Aeroportul Cluj-Napoca, comandatul aeronavei de tip Boeing 737-800 a solicitat aterizarea în regim de urgență pe cel mai apropiat aeroport.

Potrivit reprezentanților Blue Air, decizia comandatului aeronavei de a solicita aterizarea de urgență a fost luată în urma activării unui senzor de la bordul avionului care indica o posibilă depresurizare a cabinei. Aeronava a aterizat de urgență în condiții de siguranță pe aeroportul din Bratislava.

Incidentul a fost filmat de unul dintre pasagerii aflați în aeronavă. Reprezentanții aeroportului din Dublin au informat cetățenii că zborul Dublin-Cluj, ce inițial urma a fi efectuat cu aceeași aeronavă care a aterizat la Bratislava și care urma să decoleze de la Dublin la ora 14.40 ora României, va avea întârziere de 5 ore.

”Aeronava tip Beoing 737-800 ce opera zborul 0B3755, pe ruta Cluj - Dublin, a decolat conform orarului de zbor la ora 10.10 (ora României), iar după aproximativ o oră de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, pentru efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, în jurul orei 11.40, aeronava a aterizat în condiții normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia).
 
Decizia comandatului a fost luată ca măsură de precauție, în urma activării unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei. Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situație și au activat măștile de oxigen conform procedurilor standard. Aceștia au fost cooperanți cu personalul navigant.
 
La această oră, compania Blue Air pregătește o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii și să-i transporte către destinația lor. De asemenea, compania le asigură asistență și refreshments (mâncare și băuturi).
 
Situația nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului. Urmează ca imediat după finalizarea debarcării pasagerilor aeronava să fie supusă verificărilor tehnice”, a anunțat printr-un comunicat reprezentanții Blue Air.

 

 

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu

corina cretu