O tânără de 20 de ani a vrut să-şi vândă bebeluşul cu 15.000 de lei unui bărbat din Cluj

copil

O tânără din județul Sălaj a vrut să-şi vândă bebeluşul cu 15.000 de lei, bani oferiți de un bărbat de 54 de ani din Cluj. Cei doi au fost prinși și acum sunt cercetați.

Potrivit DIICOT, o tânără de 20 de ani din Sălaj a născut în iulie 2019 un copil la Spitalul Orăşenesc Huedin și a fost abordată de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din județul Cluj, care i-a propus să îi cumpere nou-născutul. Bărbatul i-a oferit tinerei 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an.

Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării bebelușului, cei doi s-au înțeles să declare în fals că bărbatul este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască și pe cale de consecință să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său. Astfel, cei doi au mers la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, județul Cluj, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că bărbatul este tatăl biologic al copilului.

După ce a fost obținut certificatul de naștere, bărbatul i-a plătit tinerei 2.100 de lei. Vineri, cei doi vor fi prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Category

clujinnovationparc

lapusan-codrean