Planurile de transport nepoluant în Cluj, prezentate în cadrul festivalului Smart Mobility

emil boc

Evenimentul Smart Mobility Cluj a adus în fața clujenilor ultimele concepte în materie de mobilitate sustenabilă. Cei care au luat  parte la eveniment au avut posibilitatea să testeze autovehicule electrice și hibrid, biciclete, scutere, motociclete sau trotinete electrice de ultimă generație. Reprezentanții primăriei au prezentat și supus dezbaterii informații despre variate tehnologii de mobilitate urbană.

”Încurajez pe toată lumea să folosească mijloace de mobilitate alternativă cât de des au ocazia, deoarece ea vine la pachet cu beneficii atât pentru mediul înconjurător cât și pentru propria sănătate - dacă vorbim de mijloacele de micromobilitate. Creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general reprezintă în continuare o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca. Preocuparea pentru o mobilitate sustenabilă la nivelul orașului și al zonei metropolitane - respectiv pentru îmbunătățirea condițiilor de transport în comun din Cluj-Napoca - este constantă; încercăm în permanență să găsim surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector și încurajăm prin variate politici publice utilizarea noilor tehnologii în materie de mobilitate.Proiectele recent finalizate de primărie, cele aflate în derulare și pregătire au această componentă de încurajare a mobilității alternative: de la stații de încărcare pentru vehicule electrice la utilizarea de senzori și noi tehnologii în general pentru optimizarea tuturor parametrilor care ne interesează ca cetățeni ai orașului”, a susținut Emil Boc.

Smart Mobility Cluj  este un eveniment dedicat comunitații și pasionaților de tehnologie. Asstfel în cadrula cestui eveniment s-au prezentat concepte de mobilitate sustenabilă, teste și demonstrații cu autovehicule electrice și hibrid - biciclete, scutere, motociclete și trotinete electrice, prezentări de proiecte, produse și concepte de mobilitate urbană.

Sursa foro: Facebook/Emil Boc

Category

aeroport