Poluarea Someșului o problemă! Autoritățile sunt depășite de situație

poluare somes

Poluarea râului Someș în amonte de municipiul Cluj-Napoca este o problemă care persistă de ani buni fără ca autoritățile locale și județene să poată interveni eficient pentru sancționarea celor vinovați și implicit pentru  stoparea acestui fenomen. 

Cel mai recent exemplu a fost surprins joi de un floreștan. Acesta a imortalizat în albia Someșului, pe raza comunei Florești, mai multe obiecte care pluteau pe apă.  Printre obiectele surprinze se poate observa  și o canapea. Este greu de înțeles cum, un obiect atât de voluminos nu a putut fi observat de polițiștii locali floreșteni, înainte de a fi aruncat în albia râului. Probabil că funcționarii de la locală sunt mai ocupați cu statul la calculator, pe Facebook, pentru a-i sancționa pe cetățenii care comentează negativ la adresa preamăritului primar Șuleiman de Florești, în loc să patruleze prin comună. 

"Donez canapea, folosită foarte puțin, acum este la spălătorie", a fost comentariul lui Ovidiu Pușcaș la imaginea postată de acesta pe Facebook.

Dacă reprezentanții primăriilor Florești și Gilău, unități administrative pe raza cărora sunt aruncate cele mai multe deșeuri în Someș, ar implementa un sistem de supraveghere video pe drumurile ce mărginesc albia Someșului, ar putea fi identificate și totodată sancționate persoanele care comit astfel de acțiuni lipsite de bun simț.

 

 

 

 

 

 

Category

Primarie2

Profile picture for user InfoCluj.eu