Sediul PSD Cluj a fost incendiat în această dimineață

incendiu psd cluj

În această dimineață pompierii din cadru Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Cluj au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la sediul PSD Cluj situat pe strada Eroilor. Din primele cercetări a rezultat faptul că o mână criminală a dat foc la scările de lemn ce duc la birourile social democraților clujeni.  PSD Cluj.

"În jurul orei 9:15, am fost sesizați prin apel 112 cu privire la un incendiu produs în zona sediului unui partid politic, din Cluj-Napoca. La fața locului se află o echipă de polițiști care investighează împrejurările producerii incendiului. În urma acestui incident nu au fost victime, ci doar pagube materiale. Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere, faptă prevăzută de Codul penal", au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

La începutul anului, în luna februarie mai exact, un protestatar #rezist  a încercat să dea foc sediului PSD Cluj aruncând un cocktail Molotov pe ușă. Pentru fapta sa incendiatorul a fost condamnat de instanță la 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a afirmat că în alte state europene astfel de incendieri politice sunt asimilate actelor extremiste. Reprezentanții PSD Cluj au depus în această dimineață plângere la poliție reclamând faptul că persoane necunoscute au dat foc scărilor care duc spre sediul filialei judeţene a partidului.

”La începutul anului, un protestatar #rezist a încercat să incendieze sediul social-democraţilor clujeni. După un an, pentru fapta săvârşită a fost trimis la munca în folosul comunităţii, timp de 60 de zile. În noaptea trecută, într-o manieră similară, dar mai radicală, o mână criminală a dat foc la scările spre sediul PSD Cluj şi la anexele sediului PSD Cluj. Asta nu este nici opoziţie, nici politică, este anarhism curat! În alte state europene astfel de incendieri politice sunt asimilate actelor extremiste. Am depus plângere la Poliţie”, a afirmat Horia Nasra.

 

Foto: Someșeanul.ro

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu