Tribunalul Cluj în grevă. Judecătorii protestează împotriva abuzurilor legislative

protest judecatori cluj

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este așteptat să ajungă azi la Cluj-Napoca, în jurul orei 11:00, pentru a fi prezent la raportul Justiției clujene. Pentru a-l întâmpina cum se cuvine, magistrații clujeni au decis să iasă în stradă în semn de protest impotriva tuturor abuzurilor legislative.

”Astăzi, de la ora 10.00, magistratii vor ieși să protesteze în fața Curtți de Apel din Cluj pentru a apăra Justiția împotriva tuturor abuzurilor legislative impuse de către coaliția de Guvernare. Vă invităm să fim alături de ei, și împreună să transmitem un mesaj puternic tuturor celor care cred că pot fi mai presus de lege. România va rămâne un stat de drept atâta timp cât noi toți luptăm împreună să o protejăm!Ne vedem în strada!”, au transmis reprezentanții Umbrela Anticorupție Cluj.


Magistrații au afișat în timpul protestului mesaje și revendicări.   


"Problemele justiției sunt legislația total instabilă; numărul mare de soluționat; presiunile constante din partea legislativului și executivului; condițiile necorespunzătoare de muncă; insuficiența personalului.

Secția Specială pentru Magistrași este o formă de presiune!

Desființarea Secției Speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție

Solicitarea și obținerea avizului CSM nu este o opțiune, reprezintă obligație

La Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să acceadă doar judecători, în baza unui examen obiectiv și transparent

Ce este buna reputație? Buna reputație este pentru magistrații incomozi"

Prezent la protestul din fața Curții de Apel Cluj, judecătorul Cristian Danileț a anunțat că, judecătorii de la Tribunalul Cluj vor intra în grevă. Potrivit acestuia, de luni, 25 februarie, magistrații clujeni vor judeca numai cauzele de urgență.
Magistrații au


 

 

Category