Video: Bolnavii de cancer nevoiți să stea la coadă în ninsoare și frig

oncologie cluj

Aproape 300 de persoane, suferinde de cancer, au fost nevoite să aștepte în această dimineață mai multe ore în frig, lapoviță și ninsoare pentru a putea beneficia de tratamentul oferit în cadrul Institutului Oncologic "Prof dr Ion Chiricuță" din Cluj-Napoca.

Motivul pentru care s-a format coada de zeci de metri a fost acela că unul dintre corturile de triere a cedat sub greutatea zăpezii fapt ce a dus la încetinirea procedurii de triere a pacienților.

"Unul din cele 2 corturi de triaj a avut probleme din cauza zăpezii, pentru că sunt gonflabile. S-a remediat situația  și în acest moment sunt ambele funcționale. S-au luat toate măsurile posibile de fluidizare, având în vedere numărul foarte mare de pacienți. Sunt și pacienți noi, dar și cei care vin la control sau tratament. Se întâmpla la fel și până acum, doar că nefiind situatia Covid oamenii erau înăuntru. Acum se face triajul la cele 2 corturi, pentru a putea identifica persoane cu simptome și a nu îi amesteca", a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

oncologie cluj

Una dintre paciente se pare că va fi nevoită să stea la coadă zilnic.

"Din Turda venim la tratament, la raze în fiecare zi în afară de sâmbătă și duminică. Când am ajuns coada era sus, 300 de persoane. S-o stricat un cort. O zis că nu au fost pregătiți de iarnă. L-au pus jos și acuma l-au ridicat iar", a afirmat una dintre pacienți.

O altă pacientă venită la control a afirmat că a fost nevoită să stea la coadă aproape două ore.

"De la Gherla am venit la control și…. stăm de o oră jumătate aproape două pentru a ne testa temperatura. Nu ne-a spus nimeni nimica. Am văzut rândul și mi-am dat seama că trebuie să stăm la rând, să păstrăm distanța și când ajuntem aici la triere nu știm ce facem acolo. Au auzit că ne ia temperatura și ne dă ceva hârtie. Pe urmă merge fiecare la cabinetul lui unde are programarea. Eu vin o dată la trei luni", a declarat o altă pacientă aflată la coadă.

 

 

Category

aeroport cluj