VIDEO: O nouă rampă clandestină de gunoi în Florești

rampa clandestina de gunoi

Nesimțirea unor cetățeni, corelată cu lipsa de acțiune a autorităților locale floreștene, a determinat apariția unei adevărate rampe clandestine de gunoi în zona aquapark Florești. Pe un drum de pământ, la câteva sute de metri de luciul de apă al barajului Florești, zac împrăștiate prin iarbă zeci de tone de materiale de construție rezultate din amenajările interioare.

"Zona Florești, aproape de aquapark, o frumusețe! Sunt aruncate la voia întâmplării  în special materiale de construcții, PET-uri, anvelope, vase de WC, chiar aproape de aquapark, la 250 de metri, a susținut floreștreanul care a realizat filmarea. 

Problema depozitărilor ilegale pe malul Someșului a mai fost sesizată de locuitorii comunei în trecut însă, reprezentanții Poliției Locale, plătiți regește din bani publici, nu au reușit să identifice și să îi sancționeze pe vinovați. În luna iulie, Primăria Florești a fost sancționată contravențional cu 75.000 lei pentru că nu a curăţat Someşul Mic şi nu a verificat starea de salubritate a cursului de apă. Ulterior acestei sancțiuni Șuleiman de Florești a dat poruncă subalternilor să treacă la acțiune și să curățare malurile Someșului, găsind în acest sens și resursele financiare. Probabil că o viitoare amendă, de data aceasta din partea Gărzii de Mediu, i-ar determina  pe angjații Primăriei Florești să mai iasă pe teren, să facă mai multe controale și să aplice sancțiuni celor care aruncă gunoiul la voia întâmplării.    

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu