VIDEO: Un urs aleargă liber pe o stradă din Câmpia Turzii

urs campia turzii

Un pui de urs a fost surprins alergând sâmbătă seara pe strada George Coșbuc din Câmpia Turzii. Potrivit celor care au realizat filmarea, animalul a fost văzut pentru ultima dată în zona Parcului Berc. Ulterior alți cetățeni au semnalat prezența puiului de urs în zona localității Viișoara.

”Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă și, cunoscând pericolul pe care un urs liber îl poate reprezenta pentru cetățeni și pentru gospodării, am acționat cu vigilență pe tot parcursul nopții, în vederea identificării și relocării animalului. Din nefericire, nu am reușit identificarea ursului și nici a locației în care s-a îndreptat. Din acest motiv, îi îndemn în special pe cetățenii din cartierele de case să fie atenți și prevăzători și să ne contacteze, de urgență, dacă îl văd. Noi vom continua eforturile să-l găsim și să-l relocăm într-un loc departe de civilizație, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru nimeni”, a declarat Dorin Lojigan.

Reprezentanții ISU Cluj au confirmat informația cu privire la prezența ursului înnsă cu toate eforturile depuse de autorități animalul nu a fost prins.

”A fost primită o informare din partea personalului Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, despre faptul că a fost filmat, în cursul nopții, pe strada George Coșbuc din Câmpia Turzii, un pui de urs, care alerga pe carosabil și că acesta a fost observat și de alte persoane, în apropiere de localitatea Viișoara. În urma verificărilor efectuate în zonă, de către personalul primăriei, puiul de urs nu a fost găsit”, au declarat reprezentanții ISU Cluj. 

”Ca măsură de siguranță, în acest caz, au fost efectuate patrule mixte ale IPJ și Poliția Locală, începând de azi noapte. Aceste patrule se desfășoară în continuare în zona respectivă, între timp au fost informate și fondurile de vânătoare care sunt active în zonă, însă până acum ursul nu a fost observat”, susțin reprezentanții ISU Cluj.

Category

clujinnovationparc