Alin Tișe se laudă pe banii și proiectele lui Ilie Bolojan

padis

Într-o postare făcută vineri pe pagina sa de Facebook, Alin Tișe anunță triumfal demararea proiectului prin care Clujul va fi legat de Bihor prin Apuseni. 

"Legăm Clujul de Bihor prin Apuseni! A demarat proiectul de modernizare a drumului forestier ce leagă, prin Apuseni, zona Doda Pilii – Răchițele din județul Cluj de zona Boga-Padiș din județul Bihor. După ce Consiliile Județene Cluj și Bihor au asfaltat, fiecare, porțiunile de drum județean ce duc spre zona montană, începe modernizarea tronsonului de 10 km de drum forestier dintre Padiș și IC Ponor. Sperăm în impulsionarea dezvoltării turismului în Munții Apuseni. Pentru a atinge acest obiectiv, în cadrul proiectului european care a vizat modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, Consiliul Județean Cluj a reabilitat și modernizat cei aproape 21 de km ai Drumului Județean 108 C",a anunțat trimufal Alin Tișe.

alin tise

Președintele Consiliului Județean Cluj a uitat să precizeze faptul că cei 10,5 kilometri de drum forestier vor fi asfaltați în cadrul unui proiect ce aparține Consiliului Județean Bihor, finanțat de Cj Bihor. Potrivit lui Ilie Bolojan, prima etapă este ca drumul să fie trecut din patrimoniul comunei Budureasa în patrimoniul județului Bihor printr-o hotărârece urmează a fi votată în prima ședință din decembrie. În a doua etapă Ministerul Mediului va ceda câte 2 metri, de o parte şi de alta a actualului drum forestier, pentru a ajunge la lățimea de 10 metri necesară amenajării drumului județean. A se citit drum județean BIHOR nu CLUJ. Valoarea proiectului poate ajunge la 6 milioane euro, dar mai întâi toate aspectele juridice trebuie clarificate iar în paralel studiul de fezabilitate va fi executat tot de CJ BIHOR.

"Am demarat proiectul de modernizare a drumului forestier ce leagă, prin Apuseni, zona Boga - Padiş din județul Bihor, de zona Doda Pilii - Răchiţele din județul Cluj. După ce consiliile județene din cele două județe au asfaltat fiecare porțiunile de drum județean ce duc spre zona montană,  a rămas un tronson de 10 km de drum forestier, din Padiş până în Ic Ponor. Modernizarea acestui tronson ar dezvolta turismul în zona munților Apuseni. Avem acordul de principiu al primăriei Budureasa pentru transferul drumului forestier din proprietatea comunei în cea a Consiliului Județean Bihor, în vederea modernizării. În prima ședință de Consiliu din decembrie vom solicita preluarea terenului. Pe lângă preluarea drumului forestier, care are o lățime de aproximativ 6 metri, mai trebuie să preluăm de la Ministerul Mediului câte 2 metri, de o parte şi de alta a actualului drum forestier, pentru a ajunge la lățimea de 10 metri necesară amenajării drumului județean. Am primit acordul ministerului pentru această procedură şi de săptămâna viitoare vom iniția demersurile necesare. De asemenea,  e nevoie să scoatem din categoria de fond forestier cele 10 ha de teren care reprezintă suprafața totală a celor 10 km de drum nou. Vom împăduri o suprafață echivalentă în zona montană limitrofă în cursul anului viitor. Ne propunem ca până la mijlocul anului viitor să avem toate aspectele juridice clarificate şi să terminăm, în paralel, şi studiul de fezabilitate. Estimăm că valoarea proiectului poate ajunge la 6 milioane euro, cam 600.000 de euro pe km de drum. Odată cu lucrările de modernizare vom amenaja şi o zonă de campare, ce va asigura condiții civilizate pentru turiștii din zona Glăvoi. Ne propunem ca în primăvara anului 2022 să începem efectiv lucrările",a susținut Ilie Bolojan, joi seara, cu 18 ore înainte ca Tișe să se laude cu realizările colegului de partid, realizări la care nu a contribuit cu NIMIC.

ilie bolojan

Category

aeroport

Profile picture for user Eugen Olariu