Clădirea Prefecturii,reabilitată pe fonduri europene. Când vor începe lucrările?

prefectura cluj

Clădirea Prefecturii, imobil aflat în administrarea Ministerului Afacerilor și Internelor, este de mai bine de un deceniu o pată pe obrazul autorităților și un real pericol pentru clujenii. În timp ce proprietarii imobilelor deteriorate din centrul orașului au fost obligați să plătească un impozit majorat cu 500%, reprezentanții Guvernului nu au găsit încă o soluție de finanțare pentru refacera fațadei unui simbol al Clujului.

Prefectul Mircea Abrudean a declarat recent pentru InfoCluj.eu că unul dintre obiectivele sale în actualul mandat este acela de a reabilita clădirea. Abrudean a afirmat că cel târziu anul viitor vor demara lucrările iar sursa de finanțare va fi din fonduri europene.

“Am spus încă de la începutul mandatului că este o prioritate pentru mine ca acea clădire să fie reabilitată. Nu este normal ca o instituție, totuși emblematică și o clădire simbol a Clujului să arate așa cum arată clădirea în care ne desfășurăm activitatea. Am făcut toate demersurile posibile astfel încât să demarăm studiile tehnice necesare pentru că vorbim de o clădire monument istoric, care are un regim mai special de funcțioanre. Există niște studii care trebuiesc realizate pentru ca să putem și solicita bani. Soluția de finanțare este una pe bani europeni pentru că acesta este și domeniul la care mă pricep cel mai bine. Sper ca undeva pe finalul acestui an să avem o soluție de finanțare aprobată și în primăvară să începem lucrările. Dacă se întâmplă să fie mai repede ne-am bucura. Cu siguranță vom rezolva și această problemă pentru că repet, nu este normal ca toate clădirile din centru se reabilitează și ea, tocmai clădirea Guvernului, nu. Fiind o clădire administrativă nu se poate majora impozitul dar se poate amenda. Chiar l-am rugat pe domnul primar să facă toate demersurile necesare în așa fel încât să amendeze Guvernul României pentru faptul că are o clădire necorespunzătoare. Din punctul meu de vedere este un element în plus pentru ca să pot rezolva această problemă. Nu are importanță cine este la guvernare.  Este o problemă instituțională care nu face mândrie Clujului și va fi rezolvată cu siguranță“, a declarat Mircea Abrudean într-un intervi acordat InfoCluj.eu.

Category

aeroport cluj

Profile picture for user InfoCluj.eu