Dan Tămaș, omul care l-a “bătut” de două ori pe Alin Tișe

danile claudiu tamas

De câțiva ani, pe scena politică clujeană se joacă un meci “la rupere” între Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, și Daniel Tămaș, directorul DGASPC Cluj.

Deși Tămaș conduce întâlnirile directe cu un scor categoric 2-0, validat în instanță, Alin Tișe continuă să pună bețe în roate activității directorului. Cel mai recent exemplu îl constituie diminuarea cu 5% a salariului directorului DGASPC ca urmare a unei postări făcute de acesta pe Facebook. În postarea sa, Daniel Tămaș anunța că a reușit să învingă încă o dată în instanță o decizie a executivului CJ și solicita demisia de onoare a președintelui liberal.

Războiul Alin Tișe și Danile Tămaș a izbucnit în anul  2016 când s-a schimbat conducerea executivă a Consiliului Județean Cluj. Din 2016 până în prezent directorului DGASPC i-au fost întocmite nu mai puțin de 25 de plângeri penale, TOATE CLASATE.

"Istoria acestui așa-zis conflict între CJ și instituția pe care o conduc a început în vara anului 2016 o dată cu schimbarea poliitcă la nivelul Consiliului Județean. Am parcurs în acești 4 ani foarte multe lucruri la care cu sinceritate o spun, nu m-aș fi gândit. Până la urmă e vorba de peste 25 de plângeri penale la diverse instituții: DNA, Direcția de Investigare a Criminalităților Organizate, la Parchetul de pe lângă Judecătorie, Tribunal. Mai mult decât atât, 19 comisii de disciplină, cred că sunt recordmenul național la nivelul tuturor DGASPC-urilor, chiar astăzi cu mare bucurie am mai primit o clasare cu privire la o sesizare făcută de CJ în parteneriat cu Primpăria condusă de domnul Emil Boc. E vorba de presupusa contruire ilegală a unei clădiri.  În 2016 domnul Alin Tișe apărea cu diverse comunicate de presă în care anunța cu surle și trâmbițe mari prejudicii aduse bugetului. Până la urmă în cei 4 ani de zile nu a fost stabilit niciun prejudiciu la nicio lucrare făcută de DGASPC. Toate cele 25 de plângeri făcute s-au finalizat cu clasare. În februarie 2017 am fiost pentru prima dată eliberat din funcție. Am câștigat primul proces la Tribunalul Cluj în 2018. Apoi de la Curtea de Apel s-a întors spre rejudecare iar la Tribunal. Iar am câștigat la începutul lunii aprilie", a declarat pentru Infocluj.eu Daniel Tămaș.

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Porotecția Copilului Cluj a fost sancționat în lipsă, în repetate rânduri, de comisia de disciplină a CJ Cluj.

"În 21 aprilie, după Sărbătorile Pascale am fost invitat la evaluare de către președintele CJ unde am fost evaluat cu un calificativ nesatisfăcător. Am fost convocat printr-o adresă semnata de președintele CJ să mă prezint în prima zi în care aș fi ajuns la sediul Direcției. A coincis cu 17 aprilie, Vinerea Mare. Noi suntem o instituție care avem o muncă nenormată, de luni până luni. În vinerea de 17 aprilie am fost prezent la sediul CJ, am găsit din păcate o instituție închisă care sigur, fiind stare de urgență, am crezut că la CJ totuși cineva muncește și răspune solicitărilor din toate  instituțiile pe care le deservezc cei de la Consiliul Județean. Întra-devăr am făcut o postare pe Facebook care nu a rămas nesancționată. Paradoxal, m-a costat atât o plângere penală la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj cât și, începând de ieri, o sesizare către Comisia de Disciplină unde va urma această procedură de cercetare disciplinară a mea. În ultimii 3-4 ani cred că sunt cu salariul diminuat în mai multe situații. În februarie am fost sancționat cu 10%, fiind cercetat în lipsă pentru că eram în concediu de odihnă și medical. Mi s-a aplicat o sancțiune de 10 % pe 3 luni. Începând din 18 mai, la câteva zile după ce am câștigat în instanță suspendarea dispoziției președintelui, am fost sancționat cu 5%. Decizia o voi ataca în instanță", a susținut directorul DGASPC.

 

 

 

Category

banner pnl

aeroport

Profile picture for user Eugen Olariu