Emil Boc: Autobuzele școlare înseamnă 300 de mașini mai puțin în centrul Clujului

autobuze scolare

Proiectul pilot al Primăriei derulat în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca privind transportul elevilor la două din școlile din centrul orașului prin intermediul autobuzelor școlare pare a fi un real succes. Potrivit lui Emil Boc după doar o săptămână de la demararea proiectului, numărul copiilor care utilizează autobuzele școlare a înregistrat  o creștetre de 20 de procente.

"Eu spun că e un proiect reușit. Am toate argumentele să spun asta. Din prima săptămână, avem statistica pe 4 zile, 1.239 de copii și 400 de părinți au folosit autobuzele școlare. Săptămâna aceasta este o creștere de cel puțin 20% a numărului de copii și o scădere a numărului de părinți exact ce ne-am dorit, adică, să crească ponderea copiilor care utilizează autobuzele școlare și să scadă ponderea părinților. Prin asta se demonstrează că proiectul a fost bine conceput", a declarat Emil Boc la Realitatea FM.

Boc a afirmat, fără a avea un document care să certifice acest lucru că, în urma implementări proiectului autobuzelor școlare cu circuit închis, avem 300 de mașini mai puțin în centrul Clujului în fiecare dimineață.

"Vom avea 45 de zile de proiect pilot. După 45 de zile vom trage linie și vom analiza posibilitatea de extindere și la alte școli dacă  proiectul va fi un succes. Deja pot să vă spun că avem 300 de mașini mai puțin în centrul Clujului în fiecare dimineață datorită fapului că utilizăm autobuzele școlare. Asta se resimte. Vă rog să mergeți în fața liceelor Avram Iancu și Bălcescu să vedeți că se circulă fluent pentru că 300 de mașini nu mai sunt acolo în fiecare dimineață și 300 de mașini nu mai sunt pe diverse rute din zona centrală", a afirmat Emil Boc.

Category

PNL2020

aeroport

proromania

alternativa dreapta