Primăria Florești plătește 5.000 de euro unei firme de casă pentru depozitarea instalațiilor de iluminat festiv

iluminat floresti

Primăria comunei Florești este fără doar și poate una dintre cele mai bogate din județul Cluj. Cu toate acestea, modul în care sunt cheltuiți banii publici de către administrația floreșteană lasă de dorit. Un exemplu în acest sens este faptul că, în acest an, din bugetul local al Floreștiului, sunt plătiți 5.000 de euro, unei firme de casă.

În data de 27.02.2019, la ora 6.30, societatea Vaserv G SRL a depus pe SEAP, în categoria cumpărări directe, oferta privind închiriere spațiu de depozitare. Suprafața ofertata a fost de 200 metri pătrați.

În aceeași zi de 27.02.2019, la ora 7.53 ( de menționat că programul funcționarilor publici începe la ora 8.00) autoritatea contractantă, în speță primăria Florești dă răspuns de acceptare a ofertei societății Vaserv G SRL.

vaserv

Oferta Vaserv G SRL  pentru închirierea celor 200 metri pătrați de teren a fost de 23.540 lei fără TVA. În cadrul conferinței de presă susținută azi de primarul Horia Șulea, Ioana Doja, directorul executiv al DIrecției Economice din cadrul primpriei, a afirmat că nu știe pentru ce a fost necesară închirierea spațiului respectiv și a aruncat pisica în curtea colegilor de la achiziții. Ulterior Ioana Doja și-a amintit pentru ce era necesară închirierea spațiului:

"Spațiul a fost închiriat pentru depozitarea obiectelor ornamentale folosite la iluminatul festiv", a declarat Ioana Doja.

Potrivit portalului listăfirme.ro Vaserv G are sediul în Florești strada Eroilor 67C. Potrivit documentelor încărcate pe portalul SEAP, ofertantul Vaserv G SRL are sediul social în Cluj-Napoca strada Meziad nr 1.

Întrebarea pe care o adresăm băieților deștepți de la Departamentul Achiziții din Primăria Florești: De ce este nevoie ca din bugetul local să fie plătiți cei aproape 5.000 de euro cândrespectivele ornamente de sărbători ar putea sta în subsolul primăriei?

 

 

Category
Profile picture for user Eugen Olariu