Proiect pilot la Cluj: De marți vor fi introduse autobuzele școlare cu circuit închis

autobuze scolare

Primarul Emil Boc a anunțat, miercuri, în cadrul unei emisiuni radio la Realitatea FM că începând din 11 septembrie municipalitatea va introduce un proiect pilot destinat copiilor din clasele 0-IV de la două școli din centrul orașului. Proiectul vizează introducerea transportului destinat exclusiv elevilor de la liceele Nicolae Bălcescu și Avram Iancu. Potrivit edilului Compania de Transport Public Cluj-Napoca, cea care va efectua transportul copiilor, a conceput cinci trasee, din cinci locații diferite ale orașului, de unde autobuzul dedicat elevilor va aduce copiii până la poarta școlii.

“Proiectul autobuzelor școlare cu circuit inchis ne-a fost solicitat de către clujeni în cadrul proiectului de bugetare participativă. Începând de marți vom avea o lună și jumătate un proiect pilot, să vedem exact cum îl receptează școlile, părinții și copiii, adresat copiilor din clasa 0-IV. Un părinte, o mașină generează foarte mult trafic. Aici vrem să venim în sprijinul părinților și a celor care însoțesc copiii la școală punând la dispoziție, deocamdată, ca program pilot, pentru 2 licee care sunt în proximitate, este vorba despre Liceul Bălcescu și Avram Iancu”, a declarat primarul Emil Boc la Realitatea FM.

autobuze

Emil Boc a explicat clujenilor pe ce trasee vor circula autobuzele dedicate transportului elevilor și modul în care va fi respectă regula ca aceste autobuze să aibă destinația pentru elevi. Teoretic, sunt 900 de elevi care pot intra sub incidența acestui program pilot.

“Primul traseu e din Mănăștur de la Bucium și merge pe Minerva, după care Memorandumului, ajunge la Avram Iancu și Bălcescu, al doilea traseu din Mănăștur vine tot din Bucium dar pe Calea Florești și urmează același traseu spre centru și lasă copiii la cele două licee, al treilea traseu vine din Zorilor, coboară ajunge în Piața Avram Iancu și se duce și lasă copiii, al patrulea traseu vine din Gheorgheni pe Unirii și urmează același traseu, Piața Cipariu, Piața Unirii și merge la liceele respective. Ultimul traseu este din Mărăști de la IRA, Expo Transilvania, Arte Plastice, Someșului, Constanța și Avram Iancu.Ce este important de reținut. În aceste autobuze pot urca copiii din clasele 0-IV, pot urca însoțiți, în autobuz va fi un polițist local care va asigura că în autobuz se respectă regula ca aceste autobuze să aibă destinația pentru elevi. Pot urca în acest autobuz și alți copii clasele 0-IV de la alte licee care sunt pe traseu. Dacă ești din Mănăștur și vii la Șincai sau la Coșbuc poți veni până la stația aferentă din centru.  Este permis ca pe traseu să urce nu numai copiii de la Bălcescu și Avram Iancu ci și ceilalți unde pot aceste autobuze să-i ajute. Astăzi se discută cu conducerea școlilor să stabilăm ora de plecări din fiecare cartier. Probabil 7.15, 7.20. și ajunge la 7.50 la școală, după care se va stabili, din nou, cu școlile, ora de întoarcere, ora 13.00, ora 14.00. Autobuzul e în fața școlii, ia copiii și îi duce de unde i-a luat. Aceste autobuze sunt doar pentru clasele 0-IV. Dacă vom vedea că este o cerere suplimentară vom multipla numărul de autobuze”, a afirmat  Emil Boc.

Category

PNL2020

aeroport

proromania

alternativa dreapta