Val de scumpiri la Cluj. De la 1 octombrie, creștere cu 25% a prețului biletelor de călătorie și cu 10 % a tarifului gigacaloriei

primaria cluj napoca

De la 1 octombrie clujenii vor plăti cu 10 % mai mult pentru energia termică furnizată de  Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca RA și cu 25 % în plus pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Consilierii locali au aprobat în ședința de astăzi noul tarif al gigacaloriei pe care Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca RA îl va percepe populației începând cu 1 octombrie. Ultima indexare a tarifelor  practicate de RAT  a fost făcută în decembrie 2014 (220 lei/Gcal)  iar noul preț stabilit astăzi prin votul consilierilor locali a fost stabilit la 242 lei/ Gcal.

Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca RA este operatorul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică al Municipiului Cluj-Napoca, activitate ce cuprinde întreg lanțul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice către locuitorii municipiului Cluj_anpoca. La ora actuală de serviciile  RAT beneficiază 1.378 de Asociații de Proprietari reprezentând 26.500 de apartamente, respectiv 65.000 de locuitori.

Directorul RAT, Emil Miron a susținut în plenul ședinței că predictibilitatea bugetului, motiv pentru care s-a cerut majorarea tarifelor, nu s-a putut face din motiv că iarna a fost prea blândă iar energia furnizată( vândută) populației a a vut o scădere de 18%.

"Din ianuarie până în prezent am asistat la cea mai caldă iarnă a ultimlor 20 de ani. A fost prima dată când am avut în perioada ianuarie-martie temperaturile cu peste 10-15 grade în plus.  Energia pentru încălzire a scăzut cu 18 %,  elementul fundamental fiind scăderea livrărilor de energie către populație. Am asistat în prima parte a acestui an la modificări legislative. Regia avea acum 15 ani 960 salariați astăzi are 110 salariați. Înseamnă ingineri care asigură componenta de automatizări, lucrează în ture 24/24 în dispecerat și echipele de intervenție și service în centralele noastre. Salariul mediu pe economie la RAT este de 5.900 lei. În ramura energiei salariul este 9.800 lei. Vor urma alte măsuri de așa manieră încât să se reducă aceste cheltuieli ale regiei", a afirmat Emil Miron.

Tot în cadrul ședinței de azi, și tot începând cu 1 octombrie, s-a aprobat tariful pentru un tichet de călătorie pe mijlaocele de transport public din municipiul Cluj-Napoca. Astfel, de la 2 lei pentru o călătorie cât este în prezent, s-a dispus ca începând cu 1 octombrie, cine dorește să călătorească cu autobuzele CTP va scoate din buzunar cu 25 % mai mult, adică 2,5 lei. Ultimele majorări de prețuri la biletele de călătorie s-a făcut în aprilie 2013.  

Liviu Neag a prezentat conilierilor locali necesitatea  majorării tarifelor pentru tichetele de călătorie.

“Prețurile la trasportul public nu s-au mai schimbat de acum 5 ani de zile. Inflația s-a dus în sus, prețurile la carburanți s-au dus în sus. S-au făcut eforturi pentru dotarea cu autobuze noi, troleibuze noi. La carburanți am înregistrat o creștere în perioada 2017-2018 cu  34,3 %. Consturile energetice am sporit numărul de linii în oraș. Am înființat 10 linii noi în oraș. Criza acută de personal șoferi controlori de bilete specialiști  pentru mentenanță. Aradul are 3 lei pe bilet, Oradea-3 lei un bilet, 2,5 lei la Iași, Timișoara 2,5 lei.  Suntem undeva la media orașelor mari. În 2 ani nu vom mai majora tarifele. Dacă o să fie 7 lei carburantul în decembrie pot spune că nu o să rezistăm 6 luni. Transportul public nu se mai poate face pe bani puțini", a afirmat directorul general Liviu Neag

 

 

Category

banner pnl