Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România și-a deschis filială la Cluj

tiad cluj

Oamenii de afaceri turci care au business-uri în Transilvania vor fi mai puternici împreună. O filială a Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România a fost inaugurată la Cluj Napoca, în prezența mai multor oficialități. TIAD va crea punți de legatură între partenerii de afaceri turci și români dar și cu autoritățile, a afirmat  ambasadorul Turciei în România prezent la eveniment.

TIAD Transilvania a fost inaugurată la Cluj-Napoca în prezenta oamenilor de afaceri care vor face parte din această asociație. La eveniment au luat parte Ambasadorul Turciei în România Fusun Aramaz , Consulul Onorific al Turciei la Cluj, Vasile Vita dar și alte oficialități.

Evenimentul a marcat inființarea filialei din Cluj a Asociației Oamenilor Afaceri Turci din România care va crea legături importante între investitori și autorități.

“Mediul de afaceri turcesc are un potențial foarte mare de fapt dar din păcate nerealizat, nu numai în Cluj și în zona Transilvaniei. Până acum investitorii turci s-au axat foarte mult pe zonele sudice și estice ale României dar deja este foarte târziu să mai aducem investitori, în afară de cei existenți, și în partea aceasta a țării, în Transilvania” a afirmat  Guven Gungor, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România.

Peste 90 la sută din firmele turcești prezente în România au reprezentanți în această asociație. Acum și cei din zona Transilvaniei vor fi mai puternici împreună pentru că vor avea mai aproape această organizație locală.

România este importantă pentru oamenii de afaceri turci. Încă din 1990 avem foarte mulți afaceriști turci veniți și stabiliți aici, ei sunt mai activi mai ales în sectorul de automotive, vânzare de produse și echipamente de bucătărie și, de asemenea, în industria prelucrării lemnului. Zona de construcții are de asemenea succes la fel și sectorul IT, pentru că avem aici una dintre cele mai mari companii în sectorul de IT. (…) Este important ca ei să fie reprezentați de o organizație care le oferă un contact direct și relații bune cu autoritățile locale. TIAD București face asta, promovează interesele afaceriștilor turci și îi ajută în creșterea business-ului. “ a declarat excelenta sa, Fusun Aramaz, Ambasadorul Turciei în România.

tiad

“Clujul este un oras vibrant, cu o economie  în dezvoltare și cu o comunitate internațională de afaceri foarte vastă. Din aceasta imagine lipsea o piesă importantă: Asociația Oamenilor de Afaceri Turci. O să vedeți că relația între business club-uri din Cluj este extraordinară, de cooperare și de prietenie. Eu cred că a meritat efortul și vă urez success” a afirmat Vasile Vita, Consulul Onorific al Turciei la Cluj.

Managerul Turkish Airlines Cluj, Alper Atalay, va conduce asociația și a anunțat că are deja un plan de dezvoltare.

“Ne simțim responsabili, acesta nu este doar un birou, acest birou va funcționa, vom aduce oameni aici și vom continua să sprijinim comunitatea turcă de aici, să aducem afaceriști turci la un loc. Vom continua să muncim impreună să contribuim la un viitor mai bun”, a declarat Alper Atalay, președinte filiala TIAD Cluj.

Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România a fost înființată în 1993 de către investitiorii veniți atunci în țara noastră.  În ultimii ani asociația a realizat mai multe activități în domeniul cultural, social, juridic și a contribuit la o mai bună cunoaștere între cele două popoare.

 

Category

Primarie2

Profile picture for user InfoCluj.eu