Dan Tarcea: În primăvară vom începe reconstrucția efectivă a Podului Porțelanului

podul portelanului

Primăria Cluj-Napoca a anunțat, prin vocea viceprimarului Dan Tarcea, că lucrările de reconstrucție a celui mai îngust pod rutier de pe raza municipiului, Podul Porțelanului, vor demara în primăvara anului viitor. Până atunci în zona respectivă se efectuează lucrări îăn vederea relocării unei conducte de gaz și a a rețelei de energie electrică.

“Acolo avem deja o licitaţie care este adjudecată. Mai avem încă de mutat două rânduri de utilităţi, gaz şi energie electrică. În această săptămână încep lucrările pentru mutarea conductei de gaz, ulterior urmând cei cu energia electrică. Electrica s-a aprovizionat deja cu materialele necesare. După ce vom muta aceste utilităţi vom putea începe reconstrucţia efectivă a podului. Undeva în primăvara anului viitor va începe organizarea de şantier, depindem foarte mult de cum vor reuşi să finalizeze lucrările cei de la gaz şi cei de la Electrica. Vorbim acolo de o conductă de gaz mare şi de nişte transformatoare şi nişte linii de  110 kilovolţi pe care le are Electrica”, a declarat Dan Tarcea, la un post de radio local.

Podul Porțelanului a fost construit în  anul 1940  și reabilitat în 1970. Lățimea părții carosabile a traversării peste Someș este de cca. 4 m, doar cu un singur fir de circulație. Reabilitarea podului a fost estimată la 5,3 milioane de lei.

Category