Din luna ianuarie, pasagerii Aeroportului Cluj vor putea zbura cu lichide în bagajele de mână

aparatura securitate aeroport cluj

Începând cu luna ianuarie 2021 pasagerii de pe Aeroportul internațional Avram Iancu Cluj vor putea călători cu lichide în bagajele de mână.

Acest lucru este posibil ca urmare a faptului că echipamentele de de securitate de tip standard C3 pentru procesarea pasagerilor și a bagajelor de cabină au ajuns azi la Aeroportul internațional Avram Iancu Cluj. Noile echipamente, achizițioante în cadrul unui proiect cofinanțat din fonduri europene, vor fi utilizate pentru controlul de securitate începând cu anul 2021.

"Astăzi au ajuns la Aeroportul Cluj primele echipamente de securitate de tip standard C3 pentru procesarea pasagerilor și a bagajelor de cabină, restul urmând a fi livrate până la finalul lunii noiembrie. Noile echipamente vor fi utilizate pentru controlul de securitate începând cu anul 2021. Prin instalarea acestor echipamente  se va fluidiza procesul de control de securitate și se va  diminua timpul de procesare a pasagerilor datorită capacității superioare de scanare. Echipamentele EDS standard C3 permit scanarea bagajelor de cabină fără a fi nevoie ca pasagerii să îndepărteze lichidele, aerosolii sau electronicele de mari dimensiuni din bagajele de mână. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect cofinanțat din fonduri europene în proporție de 98%, iar 2% reprezintă contribuția Aeroportului Cluj", informează reprezenații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Category

PNL2020

aeroport

proromania

alternativa dreapta

Profile picture for user InfoCluj.eu